Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleksij Reznikov

Ukrajinski ministar obrane: Ulazimo u novu fazu rata. Došlo je velike promjene

Ukraine says three killed, two schools destroyed by shelling in Chernihiv
Foto: State Emergency Service of Ukrai
1/2
13.05.2022.
u 15:57

Napisao je kako je Moskva nakon početnog napada 24. veljače očekivala da će Ukrajina kaputulirati u nekoliko dana i da će Kremlj postaviti novu, prorusku vladu u Ukrajini.

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov objavio je na Facebooku kako napreduje rat na teritoriju njegove zemlje istaknuvši kako je Ukrajina prisilila Rusiju da smanji svoje ambicije na operativnoj i taktičkoj razini te ulaze u novu fazu "dugog rata"

"Kako bismo sad pobijedili, moramo pažljivo planirati korištenje resursa, izbjegavati pogreške te projicirati svoju snagu tako da nam neprijatelj više ne može suprotstaviti", objavio je ministar.

 

Napisao je kako je Moskva nakon početnog napada 24. veljače očekivala da će Ukrajina kaputulirati u nekoliko dana i da će Kremlj postaviti novu, prorusku vladu u Ukrajini.

"Međutim, ukrajinska vojska i cjelokupna ukrajinska populacija odbila je okupatore i osujetila njihove planove", naveo je i dodao kako velika promjena se dogodila upravo na međunarodnoj razini.

"U zadnjih mjesec dana Ukrajina je na polju obrane postigla ono što se nije ostvarilo u posljednjih 30 godina. Dobili smo teško naoružanje od naših partnera. Pogotovo se to odnosi na američke haubice M777 kalibra 155 mm, koje su već na bojišnici. Prije tri mjeseca to je bilo nezamislivo", pojasnio je Reznikov.

VIDEO: Prvom ruskom vojniku danas se sudi za ratni zločin, prijeti mu doživotni zatvor

Komentara 17

DU
Deleted user
16:32 13.05.2022.

Ruska ekonomija je u rasulu a vojska u defanzivi već danas a vrijeme radi za Ukrajinu jer uz zapadnu naprednu tehnologiju Rusi dugoročno gledano nemaju šanse i mali iskompleksirani kepac je to shvatio pa apetiti se smanjili drastično.

GO
Golibos
16:40 13.05.2022.

Nema tu “bratskih” naroda, jedini razlog rata je “ velika Rusija”. Sjećate li se “velike Srbije” - to je bio jedini razlog rata i to je problem. I dan danas 90% Srba je za “veliku Srbiju” tako je i uu Rusiji. Sve ostale priče o “ ugroženosti”, “resursima”, “strategiji” - priče za malu djecu.

VO
vorda400
15:15 14.05.2022.

Da ali vijesti sa terena nisu baš tako optimistične sad gdje Ukrajina krene u ofenzivu isto ima velike gubitke kao i Rusi na početku invazije Vjerojatno ako Ameri ih budu dobro opremili kroz koju godinu budu bili spremni da potjerajuu Ruse čak i sa Krima ali onda ako putin bude živ strah me je da bi moga koristiti taktičkim nuklearnim oružjem da zaustavi Ukrajince u oslobađanju Evo Plenković je ponudio pomoć kod mirne reintegracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije