Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuli se telefonom

Putin objasnio Scholzu zašto je pokrenuo ofenzivu na Ukrajinu

Vladimir putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
1/4
13.05.2022.
u 14:10

Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak njemačkom kancelaru Olafu Scholzu da se Rusija u Ukrajini bori protiv "nacističke ideologije", opravdavajući još jednom svoju ofenzivu na tu zemlju.

"Pažnju je privukao nastavak kršenja međunarodnog humanitarnog prava od strane snaga koje zagovaraju nacističku ideologiju i koje koriste terorističke metode", objavio je Kremlj u priopćenju, pojašnjavajući riječi ruskog predsjednika upućene Scholzu.

Putin je u telefonskom razgovoru ponovio i da je cilj njegove ofenzive, koju je osudila međunarodna zajednica, zaštititi rusofono stanovništvo na istoku Ukrajine.

Još jednom je optužio ukrajinske snage da su uzrok blokade mirovnih pregovora, dodaje se u priopćenju Kremlja. Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Primirje je potrebno kako bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u nalaženju diplomatskog rješenja sukoba, naglasio je. Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

Video: Prvom ruskom vojniku danas se sudi za ratni zločin, prijeti mu doživotni zatvor

Komentara 7

ST
stefj
14:26 13.05.2022.

Njemačka opet za svoje interese, a kontra interesa Ukrajine. Njemci, te ekipa političara iz DDR-a su se toliko vezali uz Rusiju da sada ne mogu bez nje. Ne samo da su se energetski vezali usko uz Putina, već i po pitanje proizvodnje hrane... EU je nekada bila najveći proizvođač žita na svijetu, samo Francuska + Rumunjska i danas proizvode više od Rusije, no onda je Njemačka odlučila da to ne teba, da će se oni i tu osloniti na Rusiju (kao i s uljem i puno drugih stvari)... EU je općenito toliko proizvodnju birokratizirao i opteretio nametima da se skoro ništa ne islati. Pa danas se više od 70% svih poluproizvoda i sastojaka potrebnih za proizvode ovdje proizvodi izvan EU-a. Toliko o politici Njemačke...

PR
prahrvat
14:28 13.05.2022.

Koje li je danas objašnjenje? Petak trinaesti?

MA
malaliba
18:39 13.05.2022.

Scholz još ništa nije objavio, ovo je objava Kremlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije