Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANIČNA GARDA

Ukrajina objavila snimku kako ruski tenkovi i druga vojna vozila ulaze u zemlju

Foto: Ukrajinska granična garda/YouTube
1/5
24.02.2022.
u 09:10

Europska unija, SAD te brojne druge države pozvale su Rusiju obustavi napade i povuče svoje snage iz Ukrajine

Ukrajinska granična garda objavila je video na kojem se vidi kako ruski tenkovi i druga vojna vozila ulaze u Ukrajinu kroz Krim. 

– Napad se dogodio s trenutačno okupiranog teritorija Autonomne Republike Krim. Bilježi se kretanje vojne opreme s poluotoka preko administrativne granice – navode na svojim stranicama te podsjećaju da se napadi na granične jedinice i ophodnje izvode uporabom topništva, teške tehnike i malokalibarskog oružja. 

Na snimci se ne vidi o kojim je graničnim prijelazima riječ. CNN pak navodi kako nije poznato s koje su granice vojna vozila ušla u Ukrajinu – Chongar s istoka ili Kalanchak sa zapada.

Ruske snage ispalile su u četvrtak ujutro projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njezine južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji. Europska unija, SAD te brojne druge države pozvale su Rusiju obustavi napade i povuče svoje snage iz Ukrajine.

Pregled svega što se događa u Ukrajini, pročitajte OVDJE.

VIDEO: Krenula je invazija! Rusi ispalili projektile na više gradova, Zelenskij proglasio ratno stanje za cijelu zemlju.

Ključne riječi

Komentara 5

ZB
zgrada_bez_parkinga
10:27 24.02.2022.

"Zabrinut sam za vas, ali cu nadgledati izdaleka s parkinga..." - Sun Tzu

Avatar majkuvam
majkuvam
09:21 24.02.2022.

Znači ta granična garda je tamo samo da snimaju Ruse?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:13 24.02.2022.

Vladimir Putin je ratni zločinac i mjesto mu je u Hagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije