Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ ORUŽJE I OPREMU

Ukrajina nudi 100.000 rubalja svakom Rusu koji se preda: 'Ovaj novac za nas nema vrijednost'

Service members of pro-Russian troops are seen next to a tank outside a residential building which was damaged during Ukraine-Russia conflict in Volnovakha
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/6
29.03.2022.
u 09:02

- Razumijemo da su ti "gosti“ iz daleke prošlosti, gdje Visa i Mastercard platni sustavi ne rade, pa jamčimo plaćanje samo u gotovini - naveli su iz ukrajinske banke Ukrgasbank

Pregovori između Ukrajine i Rusije o prekidu vatre nastavljaju se, a dok službeni razgovori traju, ukrajinska banka Ukrgasbank ponudila je Rusima naknadu za predaju. Banka, jedna od pet najvećih u Ukrajini po imovini, odlučila je ruskim vojnicima ponuditi 100.000 rubalja u gotovini ako se predaju s oružjem i opremom. 

- Svi znamo da ruskoj vojsci nedostaje motivacije pa smo odlučili malo pogurati vojnike da donesu ispravnu odluku. Spremni smo im platiti više novca nego što im se nudi kod kuće, čak i više od posthumne isplate obiteljima. Osim toga, uz novac će dobiti priliku spasiti svoje živote, koje će svakako izgubiti ako se u Ukrajini nastave boriti - navode iz banke te napominju kako se uz oružje i opremu treba predati Oružanim snagama.

- Razumijemo da su ti "gosti“ iz daleke prošlosti, gdje Visa i Mastercard platni sustavi ne rade, pa jamčimo plaćanje samo u gotovini. Ovaj novac za nas nema nikakvu vrijednost - kažu uz napomenu kako bi novac mogli i zapaliti, no da to nije ekološki prihvatljivo.

VIDEO Ukrajinci otkrili detalje navodne urote da se ubije Zelenskog

Iznos od 100.000 rubalja dobit će svaki vojnik koji se odluči predati. Prema sadašnjem tečaju, riječ je o iznosu od oko 7300 kuna. S obzirom na to da je ruska valuta izgubila na vrijednosti od početka invazije, iznos bi prije nešto više od mjesec dana bio i viši. 

U apelu ruskoj vojsci, Ukrgasbank poručuje vojnicima da je ovo njihova prilika da "učine barem jedno vrijedno djelo i zarade novac za svoju obitelj". 

- Nadamo se da će i naše kolege iz bankarskog sektora podržati ovakvu inicijativu. Ovo je možda još jedan doprinos našoj zajedničkoj pobjedi nad neprijateljem! Pobijedimo zajedno! Slava Ukrajini! - zaključili su iz banke u objavi napisanoj na ruskom i ukrajinskom jeziku. 

VIDEO Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

 

Ključne riječi

Komentara 10

AN
angeomihael
09:44 29.03.2022.

Svaki Rus koji se preda prelazi iz sile pakla na stranu svjetla.Spašava svoju dušu a novac je tu nebitan.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:28 29.03.2022.

Ukrajina nudi 100.000 rubalja svakom Rusu koji se preda a Rusija nudi deset raketa svakoj ulici i mjesnoj zajednici Kijeva a na 100.000 stanovnika su spremni baciti i poslati i 100 skupih raketa ako je to potrebno za saradnju, razumjevanje i prihvatanje saznanja da si dobio po glavvi kao svoj na svome.

DQ
Dq
19:28 29.03.2022.

Ponuditi rusku valutu onome koji se više ne smije vratiti u tu državu, e to je neinteligentna promidžba usmjerena prema zapadu, a ne prema tim jadnicima u uniformama okupacijske vojske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije