Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalno ostavljene

Uklonjene eksplozivne naprave iz jama u NP Krka

krka
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
24.07.2014.
u 11:08

Jama Bibinovac i Keranova jama u potpunosti su nedostupne lokalnom stanovništvu i posjetiteljima Parka te je objektima pristup moguć samo u znanstveno-istraživačke svrhe uz posebnu speleološku opremu.

Zaposlenici "Nacionalnog parka Krka“ su tijekom biospeleoloških istraživanja špilja i jama provedenih 2010. i 2011. godine u Bibinovcu i Keranovoj jami uočili nekoliko različitih vrsta oružja ilegalno ostavljenih. O pronalsku su obavijestili nadležna županijska tijela, a u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. srpnja 2014. policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu uz potporu policijskih službenika Interventne policije te odgovarajuću potporu stručnih službi Državne uprave za zaštitu i spašavanje uklonili su sva eksplozivna sredstva s prijavljenih lokacija, priopćeno je. 

Jama Bibinovac i Keranova jama u potpunosti su nedostupne lokalnom stanovništvu i posjetiteljima Parka te je objektima pristup moguć samo u znanstveno-istraživačke svrhe uz posebnu speleološku opremu. Sustavna istraživanja speleoloških objekata, osim što donose znanosti vrijedne spoznaje, u ovom slučaju doprinijela su povećanju sigurnosti ne samo u granicama Parka već i izvan njih, navodi se u priopćenju.

Tijekom 2012. obavljeno je razminiranje posljednjih sumnjivih područja u NP „Krka“ čime je završen dugogodišnji proces razminiranja unutar granica Parka.

>>Zmajlović otvorio pećinu u nacionalnom parku Krka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije