Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆE PITANJE

UK i njezini europski susjedi suglasni surađivati kako bi suzbili ilegalno useljavanje

Migrants Try To Cross The Channel To Reach UK - France
Foto: Monasse Thierry/ANDBZ/ABACA
1/4
08.12.2022.
u 17:31

Broj migranata koji protuzakonito ulaze u Englesku malim čamcima ove godine rekordno je porastao

Ministri iz Velike Britanije, Belgije, Francuske, Njemačke i Nizozemske u četvrtak su usuglasili planove suradnje u suzbijanju ilegalne imigracije diljem Europe i ilegalnih krijumčara koji djeluju u kanalu La Manche. Britanska ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman razgovarala je o imigraciji na sastanku u Bruxellesu s kolegama iz skupine sjevernih europskih zemalja, nazvanih Skupina iz Calaisa (Calais Group).

Broj migranata koji protuzakonito ulaze u Englesku malim čamcima ove godine rekordno je porastao i ponovno aktivirao vruće pitanje zbog kojeg su se oštro sporile Britanija i njezini europski susjedi, ponajprije Francuska.

"Zemlje diljem Europe moraju tijesno surađivati da suzbiju ilegalno useljavanje i razbiju lance krijumčara ljudi prije nego što ta pitanja dosegnu naše granice", rekla je Braverman. Rekla je da je "Skupina iz Calaisa održala danas konstruktivne razgovore kako bi se pronašla rješenja na korist svim zemljama i kako bi se kriminalci koji zarađuju na ljudskoj bijedi brzo priveli pravdi".

Ministri su podržali dogovor o suradnji između Britanije i Frontexa, Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu u akciji sprječavanja ilegalne migracije.

Komentara 2

WT
WTF!
22:52 08.12.2022.

Rano se i sjetili. Do sada valjda spavali umjesto da reagiraju na vrijeme. Možda da se pozabave pitanjem tko financira i organizira te ilegalne ulaske.🙈🙉🙊

XA
xaron
21:40 08.12.2022.

N išta od svega toga. Sve je zamotano u diplomatski riječnik sa mnogo naglaska na humanitarizam, a u stvari se radi o tome da Britanija traži od Francuske da silom spriječi prelazak imigranata u Britaniju. Pa Francuska nije silom sprečavala imigrante da udju u Francusku, te zašto bi ih silom sprečavala da odu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije