Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušali ući u RH

Uhvaćena tri Turčina s lažnim bugarskim osobnim iskaznicama

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
21.08.2021.
u 12:10

U upravnom postupku doneseno je rješenje kojim im se zabranjuje ulazak i boravak u Hrvatskoj u trajanju od godinu dana

Policija je kazneno prijavila troje turskih državljana koji su pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim bugarskim osobnim iskaznicama.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski su službenici u četvrtak, 19. kolovoza u 21.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Hrvatsku, kontrolirali osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, osobe i prtljagu. Pritom su tri osobe u dobi od 44, 18 i 16 godina policiji predočile osobne iskaznice Republike Bugarske.

Policajci su izrazili sumnju da su osobne iskaznice krivotvorene, što je i potvrđeno daljnjim radom i dovršenim kriminalističkim istraživanjem u petak, 20. kolovoza. Utvrđeno je da su se osumnjičeni poslužili krivotvorenim osobnim iskaznicama. Također je utvrđeno da se radi o troje državljana Republike Turske, koji ne ispunjavaju propisane uvjete ulaska u RH.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. U upravnom postupku doneseno je rješenje kojim im se zabranjuje ulazak i boravak u Hrvatskoj u trajanju od godinu dana, te su preko istog graničnog prijelaza napustili RH.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Capakova zamjenica: Razmatra se uvođenje novih covid mjera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije