Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preprodavao ukradeno

Uhvaćen serijski provalnik: Harao je šest godina i napravio štetu od 875 tisuća kuna

Ilustracija
Foto: Getty Images
14.05.2020.
u 18:32

45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

Policajci iz Svetog Ivana Zeline prijavili su u četvrtak 45-godišnjaka kojeg sumnjiče da je unazad šest godina na području više županija provaljivao u tvrtke, trgovine, skladišta i vikendice, počinivši pritom štetu od 875.800 kuna.

Zagrebačka policija priopćila je kako je osumnjičeni tijekom prosinca 2014., listopada 2015. te srpnja i listopada 2018. godine na području Zagreba, Siska i Križevaca provalio u prostorije Hrvatskih šuma i triju poduzeća.

Tamo je krao motorne pile, motorne kosilice, trimere te druge razne vrste alata i opreme. Neke od tih ukradenih predmeta naknadno je prodavao drugim osobama.

Prijvljeni 45-godišnjak je u prosincu, zajedno s još dvojicom nepoznatih počinitelja, provalio u skladište jednog samoborskog poduzeća, odakle je ukrao 12 setova alata.

Uz to, u ožujku je na Trešnjevci ukrao BMW đakovačkih registarskih oznaka, dok je tijekom svibnja, listopada, studenog i prosinca 2019. provalio u još četiri trgovine i skladišta na području Sesveta, Ludbrega i Zagreba.

Nakon provale u Ludbregu, osumnjičeni je ukradeni alat i opremu stavio u kombi Citroen Jumper varaždinskih oznaka, u vlasništvu tvrtke u čije je prostorije provalio te je ukradene predmete sakrio u ranije provaljenu vikendicu slovenske državljanke u Svetom Ivanu Zelini.

U policiji kažu da je on i ranije ukradene predmete skrivao i skladištio u toj vikendici u kojoj je pronađena i poluautomatska puška sa spremnikom i 10 komada streljiva.

Provalnik se sumnjiči i da je u siječnju 2019. u Svetom Ivanu Zelini za 600 eura neovlašteno prodao pištolj s dva spremnika za streljivo i 26 komada streljiva, iako je njihova prodaja kao i posjedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Observer
Observer
19:24 14.05.2020.

Okrenut ledjima ali znam tko je taj , glavna karika retard koalicije.

GE
generacija57
19:19 14.05.2020.

Odsjeći desnu ruku.

LU
luzer96
05:53 15.05.2020.

Ukoliko je stvarno provaljivao ''pajserom''(kao što je na fotografiji)-spreman je za ''visoku politiku''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije