Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan kraj

Uhvaćen odbjegli bik iz Slatine: Legendarni Jozo je dobro, a umjesto klaonice čeka ga udomiteljstvo

Bik Joza
Foto: Mesoprerada
1/5
09.12.2020.
u 11:45

- S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti - kažu iz Mesoprerade.

Nakon višednevne potrage uhvaćen je bijeli bik Joza koji je je 24. studenoga pobjegao pri istovaru iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada. Iz Mesoprerade kažu kako je ta, sada već legenda slatinskoga kraja, jučer locirana, a potom i uhvaćena u šumovitom rubnom dijelu Slatine. 

U potrazi, na čelu sa zaposlenikom Mesoprerade, inače lovcem, a ujedno i pobjednikom RTL-ove emisije Superpar, Gordonom Turkom, sudjelovali su policija, Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačka udruga Jelen (Nova Bukovica).

Bik je, tvrde iz Mesoprerade, neozlijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno. Bijeg koji je skrenuo pažnju javnosti na ovu životinju, očito ju je sačuvao od sudbine drugih bikova u klaonici. 

- S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti - kažu iz Mesoprerade.

- Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio - rekao je predsjednik uprave Mesoprerade Slavko Mađarić. 

Dodao je da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu - za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

VIDEO: U Slatini pobjegao bik

 

Ključne riječi

Komentara 2

DA
damascus
12:13 09.12.2020.

NIšta ne vjerujem, lažu, za tjedan dana biti će u maloprodaji. Ko9me se moževjerovati u ovoj lažotini koja nas na svih mjestima u RH okružuje. Čipirajte ga pa ga posjetite za par dana, pa ako bude sreće nastavljajte to ii pišite to kao o onim rodama iz Slavonije, pišite o njegovu životu u "mirovini". Nažalost ne vjerujem, pasti će u zaborav a u dijelovima mesarima vrijedi.....

SI
sisavac
12:11 09.12.2020.

čim jozo nakupi dovoljno mesa, mjereno u kilama, i procijeni se dobar radman, bit će veselo. netko će dobiti i rep... ne mislite valjda da će dočekati duboku starost... ajd mu vi kosite i nosite hranu, napajajte, ga, čistite, osigurajte smještaj, ako vam je tolko srcu prirasao. ne znam ni jednog gazdu koji ima goveda, da ih hrani samo zbog toga što ih voli... i janje je lijepo, umiljato, al nekak se prečesto na jelovniku pojavljuje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije