Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠENJE MJERA

Uhitili sanitarnu inspektoricu koja je jela i pila po zatvorenim restoranima

Foto: MUP
1/4
04.03.2021.
u 10:51

Navodno je vlasnicima lokala sugerirala da na svoje objekte stave oznaku “Radovi u tijeku” te da u slučaju da im upadne netko od njezinih kolega inspektora u nadzor kažu da nije riječi o gostima

Otvorena je istraga protiv sanitarne inspektorice B. P. (57) jer je pogodovala kafićima i restoranima koji su radili unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera.

Određen joj je i istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno koje joj se stavlja na teret, javlja Telegram.

Sanitarna inspektorica 1. veljače ove godine nešto prije 15 sati došla je u bistro Passage u Kranjčevićevoj ulici. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti, odnosno da je lokal radio unatoč zabrani te se sumnja da je inspektorica koristila usluge ovog bistroa te ga na kraju nije prijavila pogodujući, tvrdi USKOK, vlasniku Toniju Rakasu. Vlasnik je preko odvjetnika poručio da je bila riječ o privatnom okupljanju. 

 

Njoj se na teret stavlja da je 9. veljače također nešto prije 15 sati bila i u cafe baru Diana na Radničkoj cesti. Prema USKOK-u. ona je zatekla goste te sama nešto konzumirala iako kafić zbog epidemioloških mjera nije smio raditi. Čak ni u tom slučaju nije podnijela nikakvu prijavu. 

Dan kasnije, 10. veljače, goste je, navodi se u rješenju o otvaranju istrage, zatekla i u restoranu La nostra casa u Ulici kneza Mislava. Restoran je radio iako su i tada na snazi bile epidemiološke mjere, odnosno zabrana rada ugostiteljskih objekata. Sanitarnu inspektorica tereti se da je i ovdje nešto pojela i popila, a na kraju protiv vlasnika nije podnijela nikakvu prijavu niti je naložila zatvaranje restorana.

Telegram doznaje da je uhićena inspektorica vlasnicima lokala davala i savjete kako da izbjegnu sankcioniranje ako krše epidemiološke mjere. Navodno im je sugerirala da na svoje objekte stave oznaku “Radovi u tijeku” te da u slučaju da im upadne netko od njezinih kolega inspektora u nadzor kažu da se ne radi o gostima već o radnicima koji, eto, obavljaju građevinske radove.

Komentara 7

IV
IvekIvek
11:08 04.03.2021.

Pa i predsjednik je jeo u zatvorenom klubu a nije uhapšen

5S
505.scrtom
11:11 04.03.2021.

na črno se dela haha

Avatar Marko
Marko
11:04 04.03.2021.

Kaj su je pratili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije