Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Uhićenja su došla nakon kampanje pojedinih političara'

SDSS tvrdi da su se danas privedeni pojedinci do sada uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju bilo na izbjegavanje suradnje s policijom
06. prosinca 2018. u 13:32 15 komentara 1415 prikaza
Vodotoranj - Vukovar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon jutrošnjih uhićenja na području Vukovara osoba osumnjičenih za ratni zločin SDSS Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara kao i Zajedničko vijeće općina oglasili su se priopćenjem u kojem su izrazili zabrinutost radi toga.

policija Policija u Vukovaru Dvije osobe uhićene, a još troje na razgovoru zbog ratnih zločina u Vukovaru

– Ne želeći ulaziti u rad policije, a još manje ometati istražne radnje o pitanjima ratnih zločina, naša se zabrinutost temelji na činjenici da posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje koju su pojedini političari na nacionalnom i lokalnom nivou pokrenuli u cilju izvršenja pritiska i na policiju i na istražne organe. Ta kampanja kao i posljednji postupci policije kod pripadnika srpske zajednice na području Grada Vukovara i šire dovode se u zajedničku vezu, izazivaju strah i sumnju u nepristranost u neophodnoj istrazi neprocesuiranih ratnih zločina, stoji u priopćenju.

Dodaju i kako su se danas privedeni pojedinci do sada uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju bilo na izbjegavanje suradnje a policijom.

Joso Kovačević NEDOSTUPAN PRAVOSUĐU Podignuta kaznena prijava: Osumnjičen da je 1991. likvidirao zarobljenike pripadnike HV-a

– Njihovo privođenje, bojimo se, može imati za cilj zadovoljavanje aktera kampanje koji su u društvu stvorili takvu atmosferu i koji su širili netrpeljivost prema pripadnicima srpske zajednice.

SDSS i ZVO podsjećaju još jednom da su privrženi sankcioniranju svih ratnih zločina, neovisno o nacionalnosti počinitelja i žrtve, te podsjećaju javnost da do sada zločini počinjeni prema Srbima na području grada Vukovara i drugim mjestima ostaju neprocesuirani, a kampanja procesuiranja prema pripadnicima srpske zajednice se nastavlja, navodi se u priopćenju.

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Ne procesuira se Srpska zajednica, nego ratni zločinci srpske nacionalnosti.

 • ivica.vranjic:

  Uhićenja su došla nakon 27 godina od počinjenja zločina! A što ste do sad radili sudci i sudovi?!

 • Avatar Stimy
  Stimy:

  Kaj ne bi tim esdes...ovcima bilo pametnije držati jezik za zubima? Otadžbina im je blizu, pa ak im se tu ne sviđa...zna se kaj im je delati. Oni u HRVATSKOJ više NIKAD ne budu određivali nikome ništ. Jasno, geđe?