Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDSS:

'Uhićenja su došla nakon kampanje pojedinih političara'

Vodotoranj - Vukovar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.12.2018.
u 13:32

SDSS tvrdi da su se danas privedeni pojedinci do sada uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju bilo na izbjegavanje suradnje s policijom

Nakon jutrošnjih uhićenja na području Vukovara osoba osumnjičenih za ratni zločin SDSS Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara kao i Zajedničko vijeće općina oglasili su se priopćenjem u kojem su izrazili zabrinutost radi toga.

– Ne želeći ulaziti u rad policije, a još manje ometati istražne radnje o pitanjima ratnih zločina, naša se zabrinutost temelji na činjenici da posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje koju su pojedini političari na nacionalnom i lokalnom nivou pokrenuli u cilju izvršenja pritiska i na policiju i na istražne organe. Ta kampanja kao i posljednji postupci policije kod pripadnika srpske zajednice na području Grada Vukovara i šire dovode se u zajedničku vezu, izazivaju strah i sumnju u nepristranost u neophodnoj istrazi neprocesuiranih ratnih zločina, stoji u priopćenju.

Dodaju i kako su se danas privedeni pojedinci do sada uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju bilo na izbjegavanje suradnje a policijom.

– Njihovo privođenje, bojimo se, može imati za cilj zadovoljavanje aktera kampanje koji su u društvu stvorili takvu atmosferu i koji su širili netrpeljivost prema pripadnicima srpske zajednice.

SDSS i ZVO podsjećaju još jednom da su privrženi sankcioniranju svih ratnih zločina, neovisno o nacionalnosti počinitelja i žrtve, te podsjećaju javnost da do sada zločini počinjeni prema Srbima na području grada Vukovara i drugim mjestima ostaju neprocesuirani, a kampanja procesuiranja prema pripadnicima srpske zajednice se nastavlja, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:25 06.12.2018.

Ne procesuira se Srpska zajednica, nego ratni zločinci srpske nacionalnosti.

IV
ivica.vranjic
14:10 06.12.2018.

Uhićenja su došla nakon 27 godina od počinjenja zločina! A što ste do sad radili sudci i sudovi?!

DU
Deleted user
14:10 06.12.2018.

SDSS treba zabraniti.Kakav nemir,oni koji nisu krivi netrebaju se bojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije