Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija u Vukovaru

Dvije osobe uhićene, a još troje na razgovoru zbog ratnih zločina u Vukovaru

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.12.2018.
u 21:13

Vijest o uhićenjima se vrlo brzo raširila Vukovarom pa se za uhićene kaže da se radi o jednom djelatniku gradske uprave dok je drugi zaposlen u Zajedničkom vijeću općina

Nepuna dva mjeseca nakon prosvjeda u Vukovaru na kojem je upozoreno na nerad državnih institucija kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina policija je danas privela pet osoba od kojih su dvije uhićene.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje radne skupine Ravnateljstva policije vezano uz ratni zločin počinjen 1991. na području Vukovara. Za sada je obuhvaćeno više osoba - potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Neslužbeno smo doznali da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno pet osoba od kojih su tri pozvane na obavijesne razgovore. Dvije su uhićene zbog sumnje da su počinile ratne zločine. Jedan od uhićenih djelatnik je gradske uprave, a drugi Zajedničkog vijeća općina. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da svi zločini počinjeni u vrijeme agresije na Vukovar i Hrvatsku moraju biti procesuirani. Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić kazao je kako je žalosno da se na nekoga mora vršiti pritisak da bi radio svoj posao.

- Nadam se da neće stati na tome. Oni koji su počinili zločine moraju odgovarati bez obzira na to s koje su strane - rekao je Josić.

Galerija -  Kolona sjećanja u Vukovaru

policija
1/14

 

Oglasio se i SDSS izjavom kako je zabrinut jer uhićenja dolaze nakon pritiska pojedinih političara.

- Privedeni pojedinci do sada su se uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju, bilo na izbjegavanje suradnje s policijom. SDSS i ZVO podsjećaju još jednom da smo privrženi sankcioniranju svih ratnih zločina, neovisno o nacionalnosti počinitelja i žrtve te podsjećamo javnost da do sada zločini počinjeni prema Srbima na području grada Vukovara i drugim mjestima ostaju neprocesuirani - navodi se u priopćenju SDSS-a i ZVO-a.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, upitan za komentar uhićenja u Vukovaru, rekao je:

- Želio bih podsjetiti da je glavni ravnatelj policije u veljači ove godine, dakle prije nego što su se dogodili neki procesi i prosvjedi u Hrvatskoj, osnovao radnu skupinu koja se počela intenzivnije baviti istraživanjem ratnih zločina na području Vukovara. To je skupina koja radi vrlo ozbiljno i temeljito. Rezultati se vide i mi nastavljamo tim putem. 

>> Pogledajte video o heroju Vukovaru, Blagi Zadri

 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
11:46 06.12.2018.

Kada se očekuje početak kuknjave?

Avatar navijač
navijač
11:46 06.12.2018.

Napokon. A gdje bi i bili nego na dobrim položajima, rovariti ne mogu kopajući kanale.

IV
ivica.vranjic
12:31 06.12.2018.

Idemo do kraja! Počistit sve zločince, kriminalce, lopove, bandite i zlotvore! Sve za Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije