Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽIRANJE IZVJEŠĆA

Uhićeni policajci dovedeni na sud: Među njima i tri šefa u PU sisačko-moslavačkoj

Zagreb: Privođenje na Županijski sud petorice uhićenih policajaca
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
30.11.2023.
u 11:56

Ranije smo neslužbeno doznali kako su među uhićenima i visokorangirani policajci - Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke, kao i Marijan Brnad, voditelj službe za javni red i sigurnost iste policijske uprave

Nakon što je petero policajaca sisačko-moslavačke policije uhićeno ovih dana u sklopu istrage o intervenciji koja se dogodila početkom mjeseca, svih petero danas je i dovedeno na Županijski sud u Zagrebu gdje bi se trebalo odlučiti o njihovom pritvaranju. Policajci će biti i udaljeni iz službe, a protiv njih će biti i podnijeta kaznena prijava, sve zbog sumnje da su zlouporabili položaj i službenu dužnost. 

Ranije smo neslužbeno doznali kako su među uhićenima i visokorangirani policajci - Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke, kao i Marijan Brnad, voditelj službe za javni red i sigurnost iste policijske uprave. Treći uhićeni šef od jučer je zamjenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Nikica Batinović, a protiv svih pet uhićenih policijskih službenika traži se istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Zagreb: Privođenje na Županijski sud petorice uhićenih policajaca
1/5

Inače, cijeli slučaj vezan je uz intervenciju dvojice policajaca koji su još 8. studenog u Mošćenici, između Siska i Petrinje, u automobilu trojca pronašli više od 20 kilograma marihuane. Policajci su jednog i uspjeli uhititi, no ostali su se dali u bijeg, zbog čega su policajci zapucali na automobil.  

Naime, sumnja se kako dvojica policijskih službenika u službenom izvješću nisu istinito prikazali činjenice u ovom događaju, tj. same okolnosti korištenja vatrenog oružja, a sve kako bi izbjegli disciplinski postupak. A kako je riječ o službenom policijskom izvješću time su zlouporabili svoj položaj. Naime, prema svemu sudeći nisu pucali u zrak i u gume, nego u smjeru vozila, a upitno je jesu li u tim trenucima bili ugroženi.

„Danas, u večernjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Jedna osobe se nalazi pod nadzorom policijskih službenika, dok se za dvije osobe traga. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka vezano uz taj događaj.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

OP
Ocvali pupoljak
12:02 30.11.2023.

Ni slučajno pucati na dilere i naoružane migrante, ali oni mogu na vas. I onda se čude što ljudi bježe iz vojske i policijem

Avatar Marko
Marko
11:47 30.11.2023.

Narod ih je ispljuvao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije