Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosne akcije

Uhićeni islamisti namjeravali su oteti židovskog suca iz Lyona

mohammed
VL FOTO
03.04.2012.
u 15:04

Francuska je u pritvoru zadržala 16 militanata koje sumnjiči za pokušaj otmice židovskog suca Alberta Levyja

Francuske sigurnosne službe i dalje su u stanju pripravnosti nakon pokolja u Toulouseu. Nakon što su u ponedjeljak deportirali pet islamista, u utorak je u medije procurila informacija da je 16 od ukupno 19 osoba, koje su privedene prošlog petka i za koje se smatra da pripadaju islamističkim militantnim skupinama, zadržano u pritvoru jer ih se sumnjiči za planiranje otmice židovskog suca iz Lyona Alberta Levyja, prenosi BBC. Sucu i njegovoj obitelji policija je odmah osigurala 24-satnu zaštitu.

Upravitelj Francuske centralne uprave za sigurnost Bernard Squarcini izjavio je da je većina uhićenih francuske nacionalnosti te da je riječ o militantima koji su prakticirali treninge slične vojnim vježbama. Neki od njih pripadnici su ekstremističke skupine Forsane Alizza. Tijekom uhićenja zaplijenjena je i veća količina vatrenog oružja uključujući četiri kalašnjikova i sedam pušaka. Ako se protiv njih ne podignu optužnice, uhićeni će u utorak biti pušteni na slobodu.

>>Pet islamista, od kojih tri imama, protjerani su iz Francuske

Dok se sigurnosne službe bave otkrivanjem potencijalno opasnih skupina i pojedinaca, roditelji Mohameda Meraha ponovo su uzburkali javnost. Odvjetnica obitelji toulouškog ubojice Zahia Mokhtari tvrdi da ima dvije identične snimke koje prikazuju Merahove posljednje trenutke prije smaknuća. One navodno demantiraju službenu verziju specijalaca i svjedoče u prilog Merahovoj nevinosti. 

– Na tim snimkama Merah govori: ''Nevin sam, zašto me ubijate? Nisam učinio ništa'' – tvrdi odvjetnica koja uskoro planira podignuti tužbu protiv jedinica koje su opkolile i smaknule Mohameda.

Komentara 14

RE
@rea
16:56 03.04.2012.

Treba to sve vratit' u zemlju porijekla. En+, doživotna zabrana ulaska u Francusku.

OB
-obrisani-
17:03 03.04.2012.

03.04.2012. u 16:56h @rea je napisao/la: Treba to sve vratit' u zemlju porijekla. En+, doživotna zabrana ulaska u Francusku. +++++++++++ Misliš Sarkozija u Mađarsku,a većinu tvojih u Turkmenistan,kad već nema Birobidjana ?

MI
mistre
15:54 03.04.2012.

Nek su oni njega roknuli za primjer ostalim extremnim islamistima i fanaticima islama ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije