Naslovnica Vijesti Svijet

Uhićene dvije osobe koje se dovode u vezu s paravojskom

Lokalni mediji javljaju da je uhićenih više te da je riječ o članovima paravojne skupine Štajerska garda i njihovom vođi i osnivaču Andreju Šiški
06. rujna 2018. u 11:31 7 komentara 1833 prikaza
Paravojska u Sloveniji
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Slovenska policija priopćila je danas da je uhitila dvije osobe osumnjičene za ugrožavanje ustavnog poretka zemlje, dok lokalni mediji javljaju da je uhićenih više te da je riječ o članovima paravojne skupine Štajerska garda i njihovom vođi i osnivaču Andreju Šiški, predsjedniku izvanparlamentarne stranke Ujedinjena Slovenija.

Uhićenje je uslijedilo nakon što su se početkom tjedna na društvenim mrežama pojavile videosnimke i fotografije više desetaka postrojenih maskiranih muškaraca u jednoj šumi, od kojih su neki imali oružje, a Šiško, bivši desničarski predsjednički kandidat na zadnjim izborima, potvrdio da je on njihov vođa i osnivač.

Pogledajte video skupine iz Maribora koja je uznemirila Sloveniju:

[video: 26538 / Skupina iz Maribora uznemirila Sloveniju]
 

Policija je rano jutros objavila na Twitteru da je uhitila dvije osobe, dok neki mediji navode da ih je uhićeno više i da je među njima i Šiško, što policija nije htjela potvrditi.

"Policija je jutros pritvorila dvojicu osumnjičenika zbog kaznenog djela poticanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja", objavljeno je na Twitter profilu ravnateljstva policije.

Ilustracija štajerska straža Slovenska javnost šokirana: Tko stoji iza paravojske

Policijska akcija protiv te skupine odvija se na području Maribora i Murske Sobote.

"Policija je proteklih dana sa svom ozbiljnošću i u okviru zakonskih ovlasti koje ima vodila postupanja u vezi sa slučajem o kojemu su bile objavljene snimke na društvenim mrežama", navodi policija.

Pozvala je sve koji raspolažu dodatnim informacijama o okupljanju Štajerske straže kod sela Apače 1. rujna da pomognu policiji u istrazi.

Paravojska u Sloveniji Nisu povezani Slovenska policija distancirala se od paravojne 'štajerske straže'

Videosnimka koja prikazuje nekoliko desetaka maskiranih ljudi kako vježbaju i nose sjekire i puške izazvala je osude širom Slovenije.

Pogledajte video postrojavanja slovenske paravojne milicije:


[video: 26537 / Postrojavanje slovenske paravojne milicije za nadziranje granice]
 
Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

 • Max65:

  Sa ovim politicarima danas koji forsiraju ilegalnu imigraciju jedini nacin je samoorganiziranje, zastititi granica i svrgavanje postojeceg smeca koje lize dupe Evropskim mocnicima stavljajuci svoj narod na zadnje mjesto a svoj vlastiti dzep kao prioritet.

 • Avatar gordi
  gordi:

  ovi paravojna farmacija??? hahaha.......pa to dva specijalca Hrvatske najure u roku par minuta

 • Fašira:

  Na kraju će narodi europe shvatiti da je jedini izlaz iz ovog masonskog ropstva oružana pobuna. Političari masoni su kuga europe.