Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OD NAJTEŽIH NESREĆA

Uhićen vozač kobnog autobusa, priznao da je zaspao

Ministar Beroš s Damirom Trutom i veloposlanikom Kosova obišao mjesto teške prometne nesreće
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/22
25.07.2021.
u 13:23

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave brodsko-posavske izvijestili su o detaljima teške prometne nesreće koja se jutros u 6.19 sati dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda, u kojoj je deset osoba poginulo, a desetci su ozlijeđeni. Iz policije su potvrdili kako su očevidom uz nazočnost državnog odvjetnika utvrdili da je do došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka.

- Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih - izvijestili su iz policije.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju. U vremenu od 7,40 sati, dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11,35 sati pušten jednom prometnom trakom.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu.

O nesreći je izvijestio i zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić.

- Prema dosad utvrđenim činjenicama radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu. Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid i pristupit će se izradi zapisnika te poduzimaju drugih dokaznih radnji u svrhu pokretanja kaznenog postupka. Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku nego je sletio. Koji su razlozi tome utvrđivat će se u tijeku poduzimanja dokaznih radnji - kazao je Slavko Pranjić.

Na upit novinara jesu li točna nagađanja da je vozač autobusa priznao kako je zaspao, zbog čega je vozilo sletjelo s ceste Pranjić je uzvratio: "Prema informacijama koje imam od policije s mjesta događaja njegove su tvrdnje takve, ali će se okolnosti i dalje utvrđivati". 

Tvrtka "Deva Torus" čiji se autobus sletio, kako doznajemo, ima svoje sjedište u gradu Đakovica pa se pretpostavlja da je većina putnika iz tog kraja.

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da je duboko ožalošćen viješću o tragičnoj nesreći u Hrvatskoj, te otkrio da je ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla odlazi u Hrvatsku, na mjesto gdje se dogodila tragična nesreća. Naknadno je stigla informacija da i Kurti stiže danas u Hrvatsku, a s njim će se u Slavonskom Brodu naći i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Razgovarao sam s kosovskim ministrom obrane Armend Mehaj i ministrom unutarnjih poslova Xhelal Svecla s kojim ćemo kontinuirano razmjenjivati dostupne informacije. Izražavam duboku sućut obiteljima poginulih u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Slavonskog Broda te brz oporavak ozlijeđenih. Hrvatska je u mislima s građanima Kosova - objavio je ministar Davor Božinović.

>> VIDEO Stravična prometna nesreća: Bus pun putnika izletio s ceste, 10 poginulih, deseci ozlijeđenih

Ključne riječi

Komentara 29

MO
modovisisajteMaraschino
13:42 25.07.2021.

Kao uvijek vozači kamiona i autobusa su odgovorni za nesreće a njihovi gazde koji ih izrabljuju, nikom ništa. Biro je pun nezaposlenih pa se lako nađe novi nesretnik.

IM
Immanuell
13:56 25.07.2021.

Težak teret na duši. Pretežak. Do kraja života. Strašno.

Avatar ArbanaSS
ArbanaSS
15:22 25.07.2021.

U vrijeme božićnih praznika smo 6 sati sa autobusom čekali na Bregani. Normalno da se šoferi umore. Kontrole se moraju ubrzavati na graničnim prelazima za vrijeme sezone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije