Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varivode

Uhićen osumnjičeni za rušenje spomenika u Varivodama

varivode (1)
Duško Jaramaz/Pixsell
24.04.2010.
u 14:20

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni tijekom noći između 22. i 23. travnja 2010.g, u Varivodama kod Kistanja oštetio drveni križ i otuđio drvenu ploču sa imenima stradalih mještana iza vojno-redarstvene akcije Oluja 1995.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su izvjestili kako je kninska policija završila 'kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenim za kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, a koje se djelo dovodi u svezu sa kazneno djelo zločina iz mržnje'.

Policija je, ističe se, utvrdila kako je osumnjičeni tijekom noći između 22. i 23. travnja 2010.g, u Varivodama kod Kistanja oštetio drveni križ i otuđio drvenu ploču sa imenima stradalih mještana iza vojno-redarstvene akcije Oluja 1995. Nadalje, napominje se kako je uhićeni 47-godišnjak pokazao mjesto gdje je odbacio otuđenu drvenu ploču spomenika, koja je i pronađena.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, napominje se. U Varivodama je razbijen drveni križ na spomen obilježju za devetero mještana koji su ubijeni u rujnu 1995. godine

Komentara 7

EH
Ecce homo
17:55 24.04.2010.

BEBEK 2! Ovo rušenje (ako se ne radi o nesretnom udaru auta o križ), je vandalski čin, Slažem se. Isto tak se slažem s tim, da je svako ubojstvo (osim u ratnom okršaju VOJNIH osoba s obje strane) zločin koji treba istražiti i prema zakonskoj regulativi, kazniti. No, civili su pobijeni KRAJEM RUJNA, dakle više od mjesec dana NAKON Oluje tako da nema govora o tome, kako su to učinili pripadnici hrvatske vojske. Ovdje se, vjerojatno, radi o osveti za ono, što je počiniteljima tog zločina (ili članovima njihove obitelji), učinjeno za vrijeme vaše okupacije (ubojstva, pljačke, silovanja, premlaćivanja, progoni i slični vaši \"nestašluci\", kako ih zovete).

FR
franc
18:14 24.04.2010.

@Ecce homo, imaš praf, čovjek je \"nesretno udaril autom v križ\" i drvena ploča mu je zletjela v auto pak ju je poslije hitil. A neki hrvatski junaki nigdar ne bi vužgali srpsku hižu a kamoli ubili starce. To suu starci da napakoste Tebi i sličnima napravili suicid pucajući više put v svoju glavu!

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
15:29 24.04.2010.

A, sta ima da se kaze na ovaj zalosni i jadni cin, ... Cinjenica je da je taj krst, ili kriz, postavljen kao spomen obiljezje starim i nemocnim civilima, koji su stradali od nekolicine neodgovornih pripadnika nadaleko cuvene i slavne Hrvatske vojske ... Tip sto ga je oskrnavio, nije nista bolji od onih koji su i uzrokovali njegovo postavljanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije