Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strahote rata u Vukovaru

Uhićen muškarac koji se tereti za ratni zločin: Kao 20-godišnjak sudjelovao u ubojstvu 7 osoba

Vukovar: Središnji križ na ušću Vuke u Dunav
Davor Javorovic/PIXSELL
19.03.2021.
u 14:02

Iz policije dodaju i kako je nakon postupka reintegracije hrvatskog Podunavlja provedena ekshumacija i identifikacija šest osoba iz ovog događaja, dok se jedna osoba, tada 27-godišnjak, još uvijek vodi kao nestali

Policija je uhitila 50-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se tereti za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Prema navodima policije, članovi radne skupine Ravnateljstva policije u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i Sigurnosno-obavještajnom agencijom proveli su kriminalističko istraživanje u više etapa te je utvrđena sumnja da je navedeni hrvatski državljanin, tada 20-godišnjak, 15. rujna 1991. godine kao pripadnik paravojnih formacija na području naselja Sajmište u Vukovaru, grubo fizički zlostavljao civilno stanovništvo, nanosio mu ozljede te sudjelovao u radnjama koje su dovele do usmrćivanja sedam osoba (tada osobe u dobi od 27., 24., 33., 37., 35., 37. i 55. godina).

Policija navodi kako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena sumnja da je osumnjičeni u sklopu skupine u podrumu kuće u Vukovaru pronašao civile te uz prijetnju vatrenim oružjem na dvorište prvo izveo žene i djecu, a potom sedmoricu muškaraca.

– Muškarce su polegli licem prema tlu te ih tukli rukama, nogama i kundakom puške po cijelom tijelu. Žene i djecu potom su vratili u kuću, a muškarce uz prijetnju vatrenim oružjem vodili ulicom u smjeru grada, gdje su usmrtili šest muškaraca dok je (tada) 55-godišnjak ostao ranjen. Nakon toga su se vratili po žene i djecu te ih također krenuli voditi ulicom u smjeru grada, u čemu ih je spriječio nepoznati oficir srpske vojske te su ih ponovo vratili u podrum kuće kamo se kasnije sam vratio i ranjeni muškarac. Sljedeći dan nepoznati pripadnici srpskih paravojnih postrojbi odveli su ranjenog 55-godišnjaka te ga usmrtili – navodi policija.

Dodaju i kako je nakon postupka reintegracije hrvatskog Podunavlja provedena ekshumacija i identifikacija šest osoba iz ovog događaja, dok se jedna osoba, tada 27-godišnjak, još uvijek vodi kao nestala. Osumnjičeni 50-godišnjak (tada 20-godišnjak) uhićen je danas te po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske. Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnesena je kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

Ključne riječi

Komentara 27

CR
Crnimata
21:58 19.03.2021.

Teroristi u akciji, je li srpski portal iz krstio o Ivom događaju?

CR
Crnimata
21:54 19.03.2021.

Tko je uhicen, ustasa?

BL
Blabla
14:23 19.03.2021.

Ovaj ratni zločinac proživio svojih najljepših 30 godina života i to u Hrvatskoj . Sramota za državu i pravosuđe .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije