Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMAG

Uhićen 41-godišnji diler s više od tri kilograma marihuane

Getty Images
14.08.2018.
u 14:07

Također, pohvalio je i suradnju s građanima jer su upravo oni dali ključne informacije koje su uvelike doprinijeli razrješavanju ovog kaznenog djela

Istarska policija uhitila je u Umagu 41-godišnjeg muškarca, u čijoj je kući na području Grožnjana pronašla tri paketa s ukupno više od tri kilograma marihuane i digitalnu vagu, a pretragom drugih stambenih objekata i vozila osumnjičenog pronađene su  manje količine kokaina i marihuana, izvijestila je u utorak Policijska uprava istarska.

Temeljem ranije prikupljenih saznanja da se osumnjičeni bavi preprodajom droge, policajci su 41-godišnjeg muškarca uhitili u ponedjeljak oko 13,30 sati u Umagu,  rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Valter Gržeta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je pretražila vozila te više stambenih objekata na području Umaga i Grožnjana,  koje koristi osumnjičeni 41-godišnjak. U kući u Grožnjanu pronađena su tri paketa u kojima se nalazilo ukupno 3.185 g marihuane i digitalna vaga.

U nastavku istrage policija je pretražila i kuću u Umagu gdje su pronašli jednu vrećicu sa 6,7 g kokaina i vrećicu sa 6,8 g sredstva za povećanje mase, digitalnu vagu i više od sto tisuća kuna u raznim valutama za koji novac se sumnja da potiče od počinjenja kaznenog djela.  

Pretragom jednog od vozila kojim se osumnjičen koristi, pronađeno je još 18,9 g marihuane.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' u Zagrebu, a osumnjičeni je danas uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Predstavljajući rezultate kriminalističkog istraživanja, voditelj Gržeta istaknuo je kako je ovo kriminalističko istraživanje rezultat višemjesečnog rada policijskih službenika i nastavak niza složenih kriminalističkih istraživanja koje je istarska policija provela u proteklim mjesecima s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga i zahvaćanja osoba koje se bave preprodajom droge na području naše policijske uprave.

Također, pohvalio je i suradnju s građanima jer su upravo oni dali ključne informacije koje su uvelike doprinijeli razrješavanju ovog kaznenog djela.

>> Kod trojca pronađeno 100 grama speeda, marihuana i 40 tableta ecstasya

1/3
Ključne riječi

Komentara 7

RI
rightside
15:05 14.08.2018.

ma cudno,, tamo hvataju samo ove s travom,, a sta ne napravite raciju u puli naprimjer,,i ocistite to podrucje onako detaljno,, naravno nisam mislio da bi to "ciscenje "radili tamosnji policajci,,))))) nit bi im se to trebalo najavit,,pa da vidimo koliko bi se robe pronaslo,,

LO
Long
15:00 14.08.2018.

Zato su mu i pronasli tri kile. Kad je 20 grama prodavao pod 18,9.

AR
Artukovic
16:46 14.08.2018.

Ma to je sica....pa vodju dinamovih navijaca Sigura ulove sa 4 kg....i sudac ga pusti drugi dan...kaze nije to velika kolicina.Onda je ovo sića....taj nije uopce priveden.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije