Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijo Šepak (HDZ)

Ugovor iz snova: U slučaju otkaza 75% plaće do mirovine

mijo šepak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
25.02.2014.
u 08:20

Mir do 65. godine: 
Isplate li se u slučaju otkaza ‘penali’ jednokratno, stiže mu 1,8 milijuna kuna.

Ni stišao se nije skandal s optužbama za malverzacije na račun županice Marine Lovrić Merzel, a iz Sisačko-moslavačke županije već stiže novi skandal. U njegovu je središtu ponovno županica, ali ovaj put u ulozi “tužiteljice” koja, čini se, HDZ-u vraća udarac. Naime, na aktualnom satu Županijske skupštine iznijela je, za hrvatske prilike, šokantan slučaj.

150.000 kuna za otkaz

Mijo Šepak, direktor kutinske komunalne tvrtke Moslavina i HDZ-ov županijski vijećnik, sklopio je ugovor s predsjednikom Nadzornog odbora iste tvrtke prema kojem će – dođe li do raskida ugovora bez njegove suglasnosti – iz tvrtke biti otpraćen uz otpremninu u visini tri četvrtine neto plaće sve do navršene 65. godine. Ili će je dobiti odjednom. A kako je riječ o plaći od 13.000 kuna i kako se direktoru Šepaku bliži 50. rođendan, na račun bi mu u slučaju otkaza sjelo oko 1,8 milijuna kuna zbog čega je, čini se, svima u interesu da direktor zadrži radno mjesto praktički do mirovine. U slučaju da ponudi otkaz i ovakav ugovor sam raskine, u što je teško povjerovati, ni tada neće na ulicu praznih ruku jer će mu prema ugovoru biti isplaćeno 150.000 kuna. Članak 7. ugovora, kojeg je Večernji list u posjedu, propisuje i neograničenu uporabu službenog automobila, a poduzeće mu jamči i ugovor o životnom osiguranju s mjesečnom premijom od 1200 kuna.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Direktor Mijo Šepak, s kojim smo jučer razgovarali, ni jednog trenutka ne poriče stavke ugovora koji, pritom, ne smatra spornim.

– Riječ je o uspješnoj tvrtki, nositelju svih vodoopskrbnih aktivnosti u našem kraju, čiji je Nadzorni odbor samo želio odrediti parametre i tako osigurati da u trenutku isteka mandata budem premješten na radno mjesto koje odgovara mojoj stručnoj spremi – kaže direktor Šepak koji najavljuje i tužbu protiv županice Merzel Lovrić.

Pritom i dalje ne spori stavke ugovora koje je iznijela, nego njezinu ocjenu da “Šepak ima veću plaću od premijera”, kao i objedu, kako tvrdi, da na funkciji direktora smije neograničeno koristiti novac za reprezentaciju.

Predizborna podmetanja

Demantira da ima menadžerski ugovor i tvrdi da je riječ “o ugovoru na neodređeno” te da je županica informacije izvukla iz konteksta.

– Marina Merzel zadnja je osoba koja nekome smije prigovoriti nakon što je savjetnike platila pet milijuna kuna – kaže direktor Šepak nazivajući županičine aktivnosti predizbornim podmetanjima.

Komentara 166

FS
fsdhfjghj
07:52 25.02.2014.

Bolesti. Previše ima ovih političara na 4.4 miliona stanovnika.

DU
Deleted user
07:57 25.02.2014.

Kakav lijepi podbradak ima ovaj Šepak. HDZ = SDP, sve su to nekadašnji drugovi.

BJ
bj1204
07:59 25.02.2014.

Gdje je dno dna, kako djeci objasnit smisao života, zašto škola, Remetinac je "pozitivniji" od gimnazije. Završiš fakultet zaboraviš koji i ništa, imaš stranku. Opljačkaš državu stranka sakrije dokaze i opet ništa. Ja svoje režije nemogu sakrit a primanja od od sramote nesmijem pokazat. Kako sa kaže kaljuža na engleskom sigurno lijepo zvući?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije