Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbacivanje?

Direktor Moslavine službenim autom navratio do vikendice

'autov_nnn_sis_070710'
''
08.07.2010.
u 06:10

Kutinska oporba zahtijeva da se ugovor kojim se M. Šepaku daje da koristi službeni automobil 24 sata dnevno izmijeni i uskladi s europskim pravilima ponašanja.

Dva odvojena slučaja korištenja službenih automobila u Petrinji i Kutini uzbunila su javnost. Naime, kutinska oporba objavila je fotografiju snimljenu mobitelom koja pokazuje da se službeni automobil u vlasništvu gradske tvrtke Moslavina d.o.o., koji koristi direktor tvrtke Mijo Šepak (HDZ), u subotu, 26. lipnja, našao ispred njegove privatne vikendice na Pagu.

– Oporba osuđuje takav čin trošenja proračunskih sredstava i očekujemo od mjerodavnih i da jasno kažu kako će se taj problem riješiti te tražimo odgovornost zbog ovakvih nesavjesnih postupaka – rekao je vođa oporbe Damir Petravić, podsjetivši na nedavni odgovor gradonačelnika Kutine Davora Žmegača na upit što će se dogoditi ako se dokaže da netko službeni auto koristi u privatne svrhe. Tada je Žmegač odgovorio da će onaj tko to radi snositi određene sankcije.

Iz Moslavine d.o.o. priopćili su da je direktor Mijo Šepak bio 24. i 25. lipnja 2010. na službenom sastanku u Biogradu.

– Na povratku sam svratio kod obitelji na Pag, no temeljem ugovora između Moslavine d.o.o. i nadzornog odbora, ovjerenog kod bilježnika, direktoru se dopušta takvo korištenje službenog automobila – rekao je Mijo Šepak, koji je na Pagu proveo vikend.

No, oporbi nije jasno i kakav to ugovor uopće daje mogućnost korištenja službenog automobila u privatne svrhe 24 sata na dan.

– Tražit ćemo da se takvo nemoralno ponašanje promijeni i uskladi s europskim ponašanjem kojem svi težimo, a i s mjerama štednje koje provodi Šepakova šefica Jadranka Kosor. Ako direktor Moslavine d.o.o. ima ugovor na 24-satno korištenje automobila, tražit ćemo od Nadzornog odbora Moslavine d.o.o. da se to promijeni – rekao je Ivan Nekvapil, predsjednik kutinskog HNS-a.

Mijo Šepak, predsjednik kutinskog HDZ-a i direktor Moslavine d.o.o., smatra da je ovdje samo riječ o političkom podmetanju, s obzirom na to da tvrtka kojom upravlja godinama dobro posluje, te da ga jedino na ovakav niski način mogu pokušati diskreditirati, kad već o njegovu radu ne mogu naći nikakvu kritiku.

Večernji list dobio je dojavu da je službenim automobilom na more putovao i predsjednik Gradskog vijeća Petrinje Darko Dumbović (HSP). U Gradu su nam odgovorili kako je Dumboviću službeni auto dat na korištenje kao predsjedniku Koordinacije Udruge hrvatskih branitelja, te da je on boravio na sastanku 22. i 23. lipnja kod Koordinacije Udruge hrvatskih branitelja Zadarske županije. Zanimljivo je da je riječ također o tjednu kada su se spajali blagdani, te da je i ovdje, kao u kutinskom slučaju, sastanak bio baš na Jadranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije