Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA U ZAMAHU

Ugostitelji digli cijene 20 posto, no nekim turistima to ne smeta previše

turizam, turisti
Dusko Marusic/PIXSELL
16.06.2017.
u 13:12

Ugostitelji tvrde da su, više ili manje, cijene dignuli svi.

Sezona je u zamahu i najavljuje dobre turističke rezultate. No, zbog povećanja PDV-a u turizmu, većina ugostitelja podignula je cijene u prosjeku za 20%. 

- Cjelogodišnji smo kafić, nemamo puno stranaca i moramo brinuti za svoje goste - rekao je ugostitelj Željko Herceg iz Pule za HRT i dodao da je kod njega kava 7, a pivo 15 kuna. Rekao je i kako kafići u okruženju imaju cijene od 10, odnosno 18 kuna.

S turistima je druga priča.

- Ručak, uključujući nas piće za nas dvoje platili smo 200 kuna. To je neusporedivo jeftinije nego u Njemačkoj, a da ne govorimo o Mallorci ili Kanarskim otocima.

Ugostitelji tvrde da su, više ili manje, cijene dignuli svi.

- Sezonci koji otvaraju 4-5 mjeseci podigli su više, jer oni dođu, pokupe vrhnje i odu - rekao je Dušan Černjul, predsjednik Ceha ugostitelja Istre.

Komentara 7

TZ
tibold.zvonimir
16:27 16.06.2017.

šteta samo što vrijedniji ljudi nemaju slanu vodu. ove lijenčine od dalmatinca deru goste i domaće podjednako, a ne ulažu niti u ono osnovno. Bar da su naučili reći gostu dobro jutro ....

Avatar soliloquy
soliloquy
03:40 17.06.2017.

"Ugostitelji tvrde da su, više ili manje, cijene dignuli svi." - Rečenica za anale novinarstva. Kao recimo da kažem kako "novinari tvrde da, više ili manje, svi govore istinu". Inače što se cijena tiče nije problem što su ovakve ili onakve, već u vrijednosti za novac koja je Hrvatskoj nikakva.

Avatar punkufer
punkufer
16:50 16.06.2017.

Super mi je kako o cijenama kukaju samo novinari. Kad godi pitaju strance da li je skupo, kažu da nije. U usporedbi s Italijom ili Francuskom smo jeftini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije