Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVČANI OŽALOŠĆENI

Uginula je Anastazija, mačka koja je bila simbol Dubrovnika: 'Svi su pisali o tebi i tvojoj kućici'

Dubrovnik: Postavljanje kućica za mačke, glavna zvijezda je mačka Anastasija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
19.04.2023.
u 23:02

Anastazija je zadobila nacionalnu pozornost za vrijeme pandemije kada joj je dva puta bila maknuta kućica koja se nalazila ispred Kneževih dvora, sjedišta Dubrovačkih muzeja

Uginula je Anastazija, omiljena mačka svih Dubrovčana, ali vjerojatno i šire, potvrđeno je to objavom na Facebook stranici napravljenoj njoj u čast. 

''Naša najdraža Anastazija, nismo ni slutili da ćemo ti danas pisati oproštajno pismo povodom tvog odlaska u "zauvijek dom", onaj nebeski. Svatko tko je upoznao Anastaziju znao je da se ona ne predaje lako, ali starost i bolest čine svoje...'', objavljeno je na Facebook stranici Kneginja Anastazija. Inače, objavljeno je i kako je Anastazija nedavno imala operaciju, no svoj puni oporavak ipak nije uspjela dočekati.

''Ni Dubrovnik, a ni sav svijet ne pamte takvu storiju o jednoj mački. Od dubrovačke ulične mačke postala si svjetski poznata maca sa naslovnica. Svi su pisali samo o tebi i tvojoj kućici...o jednoj maloj kućici za staru gospođu mačku koja je eto smetala kulturnom spomeniku. Podigla si mačju revoluciju i prašinu u ovom gradu podno Srđa. Otkrila si puno toga ispod prašine i ujedinila mačja i ljudska srca u borbi za dostojanstven život uličnih mačaka u ovom gradu. Falit ćeš svojim ljudima koji su vazda bili uz tebe, a i mnogima koji su čuli priču o tebi i sretali te u điru. Tvoje mjesto u trijemu Dvora je prazno, tvoja nesuđena kućica je prazna i tvoj ljudski dom u kojem si uživala pred kraj života je prazan'', dodaje se u objavi. 

Inače, Anastazija je zadobila nacionalnu pozornost za vrijeme pandemije kada joj je dva puta bila maknuta kućica koja se nalazila ispred Kneževih dvora, sjedišta Dubrovačkih muzeja. Još je u travnju prošle godine i pokrenuta peticija za vraćanje njene kućice, dok su se iz Muzeja pravdali kako je kućica bila uklonjena kako bi se zaštitila stara gradska jezgra.

>> VIDEO Čistimo Hrvatsku na više od 70 lokacija. Pridružite nam se u najvećoj akciji čišćenja okoliša

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije