Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

Udruga Zviždač HTV-u: Hitno nastavite emitirati Latinicu

Vesna Balenović
Mišo Lišanin
02.03.2010.
u 14:17

Latinica je razotkrila više kriminala i korupcije u Hrvatskoj nego sve ostale emisije zajedno ili pojedine institucije koje su upravo za to i plaćene, kaže Vesna Balenović

Kako ni nakon devet mjeseci, koliko je nije bilo na ekranu, i dalje nema izgleda da HTV-ova “Latinica” nastavi svoj televizijski život, udruga Zviždač današnjim je javnim priopćenjem zatražila hitan nastavak emitiranja emisije Denisa Latina.

- “Zviždači“ podržavaju Latinicu jer je bez straha i oklijevanja progovarala o mnogim bolnim, zabranjenim i nepoželjnim temama. Latinica nikada nije iskrivljeno govorila o društvu, već je govorila o iskrivljenom društvu. Govoreći o kriminalu, korupciji, socijalnim temama, problemima najranjivijih i najslabijih u društvu, podučavajući ljude i uvjeravajući ih da nisu sami i da su na pravom putu, odradila je iznimno dragocjenu ulogu u našem društvu poremećenih vrijednosti. Latinica je razotkrila više kriminala i korupcije u Hrvatskoj nego sve ostale emisije zajedno ili pojedine institucije koje su upravo za to i plaćene. Zato “Zviždači“ traže hitan nastavak njezinog emitiranja - stoji u obrazloženju predsjednice udruge Zviždač Vesne Balenović koja podsjeća na brojne domaće i strane nagrade koje su osvojili ta emisija i njen autor.

- Latinicu su prepoznali brojni zviždači jer im je omogućila da javno progovore i ukažu na društvenu nepravdu, kriminal, korupciju, kršenje radnih, ljudskih i drugih prava. Ona je brojnim pojedincima promijenila život, a brojnima dala nadu i vjeru te moralnu satisfakciju - nastavila je Balenovićeva dodajući da je ovakva sudbina tu “kultnu emisiju” zadesila očito zato što je “preopasna prirodnom staništu pojedinaca iz vodstva HTV-a, pa su je zato odlučili ukloniti”.

Komentara 33

SO
Somelier
14:58 02.03.2010.

Gospođo Balenović, za promjenu neka Latin ode u jednu od komercijalnih televizija i neka se tamo proslavi. Dosta mi je više udbe i raznih antihrvata. Trebalo bi HTV potpuno očistiti i pružiti gledateljima ono za što ih isti plačaju. To ima samo u Hrvatskoj da plačaš pretplatu a oni te pljuju.

SA
Savjest
15:11 02.03.2010.

Plati, pa ćeš da budeš lep ko greh! Istina je da je Latinica dosta toga otkrila, iako je režirana. Posebno se sjećam jedne emisije u kojoj se govorilo o \"rodijaštvu\", a glavni interpretator i svjedok u emisiji bio je knjževnikik Petar MIloš, koji se i sam probijao uz pomoć rodijaka. Pa, iako jer rodijaštvo u emisiji bilo ograničeno na Hercegovinu, ono zapravo predstavlja ostatke rodovskog poretka u Bosni, Hercegovini Dalmaciji, Lici; Kordunu, Banovini i Slavoniji, te je i danas vrlo živo. Možda tek neuspjesi g. Bandića na izborima za predsjednika SDP-a, zatim za kandidata SDP-a za Predsjednika RH, te konačno na izborima za Predsjednika RH, posebno stoga što su se Zagrepčani konačno probudili i glasovali za njegova protukandidata (također hrvatskog Vlaha), pokazuje da su se zagrebački \"Vlasi dosjetili\" i zajedno s purgerima poslali g. Bandiću i njegovu rodijaštvu jasnu poruku da to više nije ni njihov \"modus vivendi\"!

MA
marko53
17:54 02.03.2010.

Zašto ova baba ne razmisli koji je razlog da Latin izbjegava Latinicu u živo.Da može manipulirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije