Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisi sama, useli s nama!

Udruga žena oboljelih i lječenih od raka pokrenula novu kampanju

15.04.2021.
u 11:41

"Naš novi prostor zamislile smo kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku."

Nakon godina rada od kuće, udruga žena oboljelih od raka Nismo same 2019. godine dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj ulici 7b. Lokacija možda je atraktivna, ali situacija unutar objekta je sve samo ne atraktivna. Prostor nema grijanja, a i stradao je u potresu. Zbog toga su članice Udruge na čelu sa svojom predsjednicom Ivanom Kalogjera odlučile GoGetFunding kampanju pod nazivom "Nisi sama, useli s nama!" 

Već su im pomogli arhitekti Lotus grupe- Lotus Architecti koji su za njih besplatno izradili projekt i troškovnik. Sve ostalo trebama bi financirati ova GoGetFunding kampanja. 

Ovo nije prvi projekt pomoći onkološkim bolesnicima koji je pokrenula ova udruga. Već s pokrenule projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ po uzoru na praksu u razvijenim zemljama, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, „Žene za žene“, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

Svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predviđeno je isticanje imena donatora na zidu zahvale.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:54 25.06.2021.

Prestankom konzumacije zivotinjskog proteina ( meso i mesne preradjevine) i estrogena { mlijeko, sir, jogurt, maslac, jaja} smanjuju se stanice raka enormnom brzinom. Tridesetogodisnje istrazivenje pokazuje da plant based ljudi u vrlo malom postotku oboljevaju od raka a tumori vezano za hormone kod zena i prostata kod muskaraca su svega 0,1% i to oni koji povremeno jedu mlijecne proizvode. Molim lijepo, promijenite prehranu. Plus sve ostale smrtonosne i autoimune bolesti uzrokovane se nezdravom zivotinjskom prehranom punom masnoca i rafinirane kupovne hrane iz ducana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije