Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA LIPA VLADI:

'Građani su zbunjeni i zabrinuti. Recite jasno što im je činiti'

porez na nekretnine
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
14.08.2017.
u 09:59

Brojni zbunjeni i zabrinuti građani i potpisnici peticije Udruge Lipa protiv uvođenja poreza na nekretnine javili su se udruzi jer nije potpuno jasno što se od njih očekuje, poručuju iz Lipe

Udruga poreznih obveznika Lipa uputila je Vladi zahtjev za objašnjenjem što znači najavljena odgoda primjene poreza na nekretnine, priopćili su iz Udruge.

– Brojni zbunjeni i zabrinuti građani i potpisnici peticije Udruge Lipa protiv uvođenja poreza na nekretnine javili su se udruzi jer nije potpuno jasno što se od njih očekuje – postoji li i dalje obaveza da popunjavaju rečene upitnike ili ne, s obzirom na uputu Ministarstva financija od 11. kolovoza, stoji u objavi.

Također, udruga Lipa upozorava da je prikupljanje podataka koji su već u posjedu javnih tijela u koliziji sa zakonom i to s odredbama najmanje triju zakona te dodaju da "javna uprava ne smije u postupcima zahtijevati uvjerenja o činjenicama (podatke) o kojima vode službene očevidnike, već se takva uvjerenja trebaju pribavljati po službenoj dužnosti."

– S obzirom na to da bi se državne baze podataka konačno mogle i digitalizirati, relevantan je i Zakon o državnoj informacijskoj infrastrukturi koji ukazuje na to da su tijela javne uprave dužna pribaviti i preuzeti podatke iz javnih registara po službenoj dužnosti, bez traženja podataka od građana, odnosno poslovnih subjekata – poručuju iz Lipe.

Komentara 37

MA
MarkoKosmicki
11:08 14.08.2017.

udruga lipa nespominje jedinu nekretninu to jest nekretninu u kojoj vlasnok zivi ,vec samo ukidanje poreza a to znaci svima i sve,raznim bankama koje imaju otete stanove ,odvjetnicima politicarima zato ponavljam..jedinunekretninu koju osoba je stekla,inace je to mucak,plemki je prebrzo odustao od poreza znaci da im to ide na ruku

GU
Gustirna
10:27 14.08.2017.

Ovo je reklama za sdp-ovu smrdljivu udrugu....kako se nije formirala ova udruga kada su jugofasi u planu 21 planirali porez na nekretnine...zasto se nisu formirali kada su jugofasi povecali pdv.....i od kada se to i gdje u svijetu odlucuje o porezu preko ljevicarskih udruga, njihovih medija i referenduma...da se razumijemo i ja sam protiv ovog poreza i protiv svih poreza....hebo poreze....

DU
Deleted user
10:11 14.08.2017.

I političari su isto tako zbunjeni - tko uvede porez na nekretnine, izgorio na parl. izborima. Simple as that! Zato je premijer ustuknuo jer su mu dojavili da je zavaljao grudu narodnog bijesa i da mu prijeti lavina, odnosno nemile scene na ulicama. Tko je uopće krenuo s tom idejom, da zbog nekog sitnog prihoda u proračun - "starta" na imovinu puka, e taj nije uopće svjestan hrv. mentaliteta (Ne dam na se i na svoje!). Sada imaju što su i zaslužili - ako odustanu onda su oklijevala i letargične šminkerske duše, ako inzistiraju onda će dobiti demonstracije pod prozorima Vlade. Sve to da bi se trajno osigurala egzistencija mnogobrojnih lokalnih krkana po gradovima i općinama, da ih "skinu" s drž. proračuna - a koji će oni već strckati i bez troškova lokalne birokracije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije