Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrazili potporu

Udruga kriminalista: 'Zaštita nositelja vlasti je osnovni preduvjet stvaranja pravednog društva'

U Osijeku se zapalio automobil
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
14.04.2023.
u 20:30

'Moramo zajedno hitno odgovoriti na bilo kakav napad na institucije hrvatskog društva i poslati jasnu poruku kako nasilje nije prihvatljivo, bez obzira na motiv djela", poručuju iz Udruge kriminalista

Strukovne udruge kriminalista objavila je priopćenje povodom zapaljenja automobila sutkinje Vlaste Šimenić Kovač, policijskih službenika na Cresu te pripadnika Državnog inspektorata u Splitu. Ističu kako svima pružaju podršku i potporu i pozivaju sve kriminaliste i magistre kriminalistike iz policije i drugih sastavnica sigurnosti da ulože dodatne napore te brzo i efikasno slučajeve razriješe, a počinitelje privedu pravdi.

Izrazili su i kolegijalnu potporu Udruzi hrvatskih sudaca te svim strukovnim udrugama. Ističu kako je zaštita nositelja vlasti, bilo zakonodavne, sudbene ili izvršne, osnovni preduvjet stvaranja pravno uređenog i pravednog društva. Stoga je međusobno podupiranje i suradnja, kažu, imperativ kojim se nositelji državne vlasti moraju voditi kako bi osigurali osnovne preduvjete nesmetanog i neovisnog obavljanja posla. "Stoga, moramo zajedno hitno odgovoriti na bilo kakav napad na institucije hrvatskog društva i poslati jasnu poruku kako nasilje nije prihvatljivo, bez obzira na motiv djela", zaključuju u Udruzi kriminalista.

VIDEO: Mamić drži govor pred radnicima

Komentara 1

ST
sttipe
12:10 16.04.2023.

Koja "pila naopako", i zamjena teza!!! Da su napravili pravedno društvo, ne bi ih tribalo čuvat... Sada od poludemolracije, drakonskim kaznama rade faš.stičku d.ktaturu, i time potiču narod da šuti, i da im se sutra dogodi ka Čaušeskuu, bez upozorenja!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije