Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Udomiteljica zlostavljala djecu i prisiljavala ih na rad

Novi slučaj zlostavljanja djece u Varaždinskoj županiji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.02.2018.
u 09:46

Novi slučaj zlostavljanja djece na području Varaždinske županije

Udomiteljica (67) troje malodobne djece s područja Varaždinske županije optužena je zbog povrede djetetovih prava jer je od početka 2013. do rujna 2016. djecu nazivala pogrdnim imenima i fizički ih kažnjavala. Prema optužnici, nije im pomagala u učenju i nije vodila brigu o njihovoj higijeni.

Svakodnevno ih je tjerala na rad u vrtu, polju i kući. Morali su ustajati u rane jutarnje sate kako bi na tržnici prodavali povrće. - Djeci je to bilo prenaporno, pa nisu imala dovoljno vremena za učenje - tvrde u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Udomiteljici prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Komentara 6

DO
domxerex
11:04 05.02.2018.

Komentar dijela susjeda će biti kako ne mogu vjerovati jer je ona tako divna i povučena i voli pomagati. Drugi dio susjedstva će reći da su znali za staru vješticu da je grozna. Pa ti sada znaj kakva je osoba kojoj daješ djecu na udomljavanje! U svakom slučaju grozno i za presudu zatvora ali naše će sudstvo reći da nije do sada osuđivanja i da joj je to prvi put i pomilovati će ju po glavi i reći; "no. no, nemojte to više raditi" Ali zato kada treba nekoga ovršiti sudci se natječu tko će više ovrha uzatei jer dobivaju stimulaciju od banaka u vidu božićnih domjenaka i poklona. U Osijeku ste ih pred božić mogli vidjeti u restoranima sa njihovim najdražim bankarima i mladim "zabavljačicama".

DU
Deleted user
15:39 05.02.2018.

Truli zakoni ce nas dotuc ,zasto se ne brani obitelj i dotira da prezive nego se pogoduje ovakovoj bagri da zivi na tudji racun ,zatvorite vjesticu na 8 godina za primjer drugima ,a zasigurno ih ima i vise koji to rade kasiraju od drzave i stvaraju robove

DU
Deleted user
12:10 05.02.2018.

Djeca su, navodno, naše blago. Pa onda svatko od nas treba obratiti pozornost na tu djecu. U školi je to nastavnik, školski pedagog....Davnih godina u osmoljetki nas su nastvanici dobro gledali i čim su primjetili da je netko neuredan, nepočešljan,, neobičnog ponašanja - odmah se reagiralo. To nije atomska fizika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije