Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitan obvezni školski izlet

Učenici za praznike u Vukovaru ili na dopunsku?

Učenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.03.2018.
u 23:15

Obvezni školski posjet Vukovaru zbog vremenskih nepogoda propustili učenici Cavtata, Orebića, Metkovića

Roditelji učenika osmih razreda, ravnatelji osnovnih škola u Cavtatu, Orebiću, Korčuli, kao i profesori zaposleni u navedenim školskim ustanovama dva tjedna nakon što im je otkazan obvezni školski dvodnevni posjet Vukovaru dobili su rok do 20. ožujka izjasniti se – prihvaćaju li zamjenski termin za posjet gradu heroju.

Zamjenski datum jest 21. lipnja kada je službeno nastava završena. To ne bi ni bio tako veliki problem da to nije datum u kojem su škole obvezne osigurati dopunski rad za učenike koji moraju popravljati ocjene, a uz dva dana na izletu i praznik u tome tjednu ostaje im nedovoljno vremena za dopunski rad.

– Sada roditelji odlučuju hoće li ili neće dati odobrenje za izlet, no to je za nas problematično zbog dopunske nastave koju moramo organizirati – kazao je ravnatelj OŠ Orebić Nenad Menkadžiev.

Komentara 5

RE
realisticki
08:04 16.03.2018.

U mome gradu koji leži u središnjoj Hrvatskoj, 50-ih godina bili su uobičajeni izleti, koji su nam omogućili da upoznamo svoju zemlju. Za većinu nas doživljaj je bio kad smo iz vlaka po prvi puta vidjeli more. Iz Rijeke smosmo malom brodicom plovili do Opatije i par sati imali priliku uživat u našem moru. U rijeci smo prespavali u nekom đačkom domu koji je služio za takve izlete. Drugi dan smo posjetili Postojinsku Jamu simbol prirodnih ljepota, i rudnik žive u Idriji simbol prirodnih bogatstava naše zemlje. Kući smo se vratili puni utisaka. Nitko nas nije vodio na Sutjesku i u Drvar, jer ta mjesta su ostavila utisak na one koji su bili tamo u vrijeme II svjetskog rat. isto tako Vukovar i Vukovarci imaju utisak i svoje doživljaje i oslobodilačkog rata, a učenici koje se vodi u Vukovar vide ono što su vidjeli, ne jednom, na televiziji.

SD
sdpesticid
23:34 15.03.2018.

najljepše je u vukovar doći kad nema ni jednog političara, pa i lokalnog.

BA
bakulušić
11:22 16.03.2018.

Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti! U skladu s tim, djecu ćemo opet voditi samo u Jasenovac. I na Sutjesku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije