Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Akcija pošumljavanja Park šume Adica kod Vukovara

Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
18. veljače 2018. u 13:19 1 komentara 330 prikaza
Vukovar
Foto: Branimir Bradarić

U organizaciji Grada Vukovara i Hrvatskih šuma – šumarije Vukovar u vukovarskoj Park šumi Adica održana je akcija pod nazivom Drvo zasadi - Adicu pomladi. Radi se o akciji pošumljavanja Adice koju Vukovarci nazivaju i „plućima grada“.

U okviru akcije zasađeno je 1125 sadnica drveta od čega 900 sadnica hrasta i 225 sadnica jasena.

- Mislim kako smo napravili dobro djelo za buduće generacije, za našu djecu i unuke koji su danas bili s nama. Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Najavio je kako će na jesen, opet u suradnji s Hrvatskim šumama, biti organizirana još jedna akcija u kojoj će, kako je rečeno, biti pokazano zajedništvo ne samo na razini grada nego i na razini cijele Hrvatske.

- Postoji niz prijedloga i ideja, a među njima i onih da se akcije sadnje drveća po svim glavnim ulicama organiziraju svake jeseni i proljeća. Plan nam je da Vukovar poput Osijeka prometnemo u grad kojeg prati glas o lijepim parkovima i uređenim zelenim površinama, rekao je Penava.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Avatar anti_komunist
    anti_komunist:

    jel bio koji dzabalebaros iz centra za mirovine studije ili mladi antifasist u akciji sa lopatom u ruci....??...