Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAHALA NOŽEM

Supruga Srđana Mlađana završila u Remetincu: Obitelji prijetila ubojstvom

Srđan Mlađan i Elia Molnar
Foto: PIXSELL/Društvene mreže
1/7
05.10.2020.
u 18:00

Elia Mlađan je Srđana Mlađana upoznala preko pisama koje mu je slala u zatvor. Paradoksalno, iako je ubio troje ljudi, on je zbog toga postao"slavan" te je stekao krug obožavateljica koje mu godinama šalju pisma u Kaznionicu u Lepoglavi, gdje na odjelu pojačanog nadzora izdržava kaznu od 15 godina zatvora.

- Ubit ću vas! - vikala je mašući nožem prema članovima svoje obitelji proteklog vikenda Elia Mlađan (21), koja je javno postala poznata prošle godine, nakon što se doznalo da se udala za Srđana Mlađana (39), čovjeka koji je prije svoje 22. godine ubio tri osobe.

Vjenčanje se lani održalo u zatvoru, jer Mlađan u Lepoglavi izdržava kaznu, a iza rešetaka je sada završila i njegova mlađahna supruga. Kako je nožem  3. listopada oko 14.30 prijetila članovima obitelji, netko je od njih pozvao policiju. Policajci su došli i priveli Eliju Mlađan u postaju gdje je ispitana te je prijavljena zbog prijetnje. Nakon toga je odvedena i pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda  koji joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Elia Mlađan je Srđana Mlađana upoznala preko pisama koje mu je slala u zatvor. Paradoksalno, iako je ubio troje ljudi, on je zbog toga postao"slavan" te je stekao krug obožavateljica koje mu godinama šalju pisma u Kaznionicu u Lepoglavi, gdje na odjelu pojačanog nadzora izdržava kaznu od 15 godina zatvora. Toliko je dobio za ubojstvo Milenka Vranjkovića Kinga, policajca kojeg je ubio 2002. dok je bio na slobodnom vikendu iz zatvora. Kako  u vrijeme počinjenja tog zločina nije imao punu 21 godinu, maksimalno je mogao biti osuđen na 15 godina zatvora koliko je i dobio. Među pismima koje je dobivao iz nekog razloga je izdvojio ona koje mu je slala Elia i ta je dopisna veza završila brakom iako mladenku prije vjenčanja nije ni vidio.

 - Znali smo što nas čeka – Srđan i ja znali smo i bili spremni na to da će naše vjenčanje izazvati veliki interes javnosti, i zato smo se prije nego što smo stupili u brak dogovorili kako medijima nećemo odavati nikakve intimne detalje iz našeg odnosa - kazala je Elia Mlađan lani novinarima nakon što se doznalo za njezin nesvakidašnji brak

Tada je kazala i da će koristiti svoje pravo na posjete Mlađanu te da će ga čekati dok izađe iz zatvora.

- I on i ja znamo da ćemo jednom živjeti kao normalan par - kazala je prije godinu dana.

Mlađan bi iz zatvora trebao izaći 2025. Na novinske naslovnice prvi put je dospio s nepunih 16 godina jer je 19. siječnja 1997.  iz automatske puške pucao u portirnicu sisačke tržnice u kojoj je sjedio Josip Martinić. On je tada imao sreće te je preživio, no takve sreće nije bila Elizabeta Šubić, sisačka gimnazijalka koju je Mlađan ubio 3. siječnja 1998. Ispalio joj je hitac u potiljak dok je na stubištu škole čekala dečka. Samo 46 dana kasnije Mlađan je pucao u glavu Petra Jančića. 

Uhićen je svibnju 1998., a policija je do njega došla slučajno. Istraživali su tko je orobio poslovnicu Sisačke banke i trag ih je odveo do Mlađana. Ispostavilo se da je iz banke odnio oko 134.000 kuna. Zbog tih zločina kao maloljetnik osuđen je na maksimalnih 10 godina zatvora. Dosuđenu kaznu izdržavao je u maloljetničkom zatvoru u Požegi, a zbog uzornog ponašanja dobio je pravo na korištenje slobodnih vikenda. Tijekom jednog takvog vikenda opljačkao je banku, ubio policajca i oteo tročlanu obitelj.

Ključne riječi

Komentara 28

RO
roland
18:19 05.10.2020.

Duševna bolesnica? Tko se može udati za 20 godinastarijeg trostrukog ubojicu i psihopatu nego osoba koja je duševno bolesna.

RO
roland
18:21 05.10.2020.

Upoznala trostrukog ubojicu preko pisama i udala se? Zar to nije za Vrapče? I sada još prijeti svojima doma.

NE
Neonacionalist
19:36 05.10.2020.

Meni je nevjerovatan podatak da će se ovaj monstrum i psihopata naci za 5 godina na slobodi a trebao bi doživotno robijati , nije mi jasno kako on nije dobio maksimalnu kaznu od 45 godina . Inace ovo dvoje bi trebalo medicinski onemogučiti da se razmnožavaju , njega kastrirati a njoj ukloniti maternicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije