Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen na groblju

Brutalno ubojstvo šokiralo Belgiju: gradonačelniku prerezan grkljan

belgijska policija
Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/PIXSELL
12.09.2017.
u 10:09

Osumnjičeni za ubojstvo sam se predao policiji, a motiv je za sada nepoznat

Brutalno ubojstvo gradonačelnika belgijskog grada Mouscrona šokiralo je Belgiju, a belgijski premijer izrazio je "šokiranost" zbog nasilne smrti gradonačelnika i umirovljenog člana federalnog parlamenta, koji je pronađen na groblju prerezanog grkljana.

Belgijski mediji objavili su, pozivajući se na tužiteljstvo, kako je Alfred Gadenne (71), konzervativni gradonačelnik Mouscrona, industrijskog grada od 57.000 stanovnika, koji se nalazi neposredno uz granicu s francuskim gradom Lilleom, pronađen mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koje je svaku večer osobno zaključavao.

Kako prenosi lokalni SudInfo, pozivajući se na neimenovane izvore, osumnjičeni za ubojstvo sam se predao policiji, a motiv je za sada nepoznat. Slučaj je predan u ruke lokalnog tužiteljstva, a ne istražiteljima koji se na nacionalnoj razni bave protuterorizmom.

"S užasom sam primio vijest o brutalnoj smrti Alfreda Gadennea," naveo je premijer Charles Michel (liberal) na svom Twitter računu, izrazivši sućut obitelji i prijateljima.

Među mnogima koji su izrazili sućut je i Martine Aubry, bivši čelnik francuske Socijalističke stranke i gradonačelnik obližnjeg Lillea.

Philippe Courard, predsjednik parlamenta belgijskog frankofonog juga zemlje, napisao je na Twitteru: "Strašno. U kakvom to svijetu živimo?".

Komentara 5

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
10:23 12.09.2017.

jel vikao alah ekber dao bih bogatstvo da je...

BL
bljak007
11:43 12.09.2017.

Humana evropa

NE
Necujato
18:41 12.09.2017.

To je ta naprednija - uredjenija EU. Ne dajte da ikada postanemo tako napredni i da zivimo u tako uredjenom drustvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije