Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ubojici koji je 36 puta odvijačem ubo vlasnika stana odobren uvjetni otpust, DORH uložio žalbu

Zločin se dogodio u Zagrebu, no kako je osuđenih kaznu izdržavao u kaznionici u Lepoglavi, za rješenje o uvjetnom otpustu nadležan je teritorijalno sud u Varaždinu.
26. rujna 2020. u 08:19 2 komentara 2077 prikaza
Lepoglava
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Igoru K. (41) koji je 2006. godine u Zagrebu, u stanu u Krajiškoj 23, u ožujku 2006. godine s 36 uboda odvijačem ubio Borisa Travicu (60), nakon odsluženih 13,5 od 20 dosuđenih godina zatvora za teško ubojstvo odobren je uvjetni otpust! Tu je odluku donio Županijski sud u Varaždinu, na što se žalilo Županijsko državno odvjetništvo.

Park prirode Papuk SUDJELUJTE U AKCIJI Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude

- Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust s obzirom da ima za izdržati još gotovo šest i pol godina dosuđene kazne zatvora te unatoč podacima i mišljenju stručnih službi kaznionice koje su predložile da se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan, izvršavanje kazne zatvora nije postiglo svoju svrhu i postoji značajna vjerojatnost kriminalnog povrata osuđenika - pojašnjavaju razloge žalbe na rješenje Županijskog suda u DORH-u.

Zločin se dogodio u Zagrebu, no kako je osuđenih kaznu izdržavao u kaznionici u Lepoglavi, za rješenje o uvjetnom otpustu nadležan je teritorijalno sud u Varaždinu. Travica je ubijen 21. ožujka, a već nakon par dana uhićen je Igor K. koji je ubojstvo priznao. Policiji prije toga nije bio poznat zbog sličnih nedjela. Policijska uprava zagrebačka je nakon njegova uhićenja izvijestila da je Igor K. prema prethodnom dogovoru o izvođenju vodoinstalaterskih radova došao u Travičin suterenski stan blizu Britanskog trga i zatražio od njega 1500 kuna za kupnju potrebnog materijala. Nakon što je kupio nešto materijala, vratio se u stan i od Travice zatražio dodatni novac.

Vlasnik stana dao mu je dodatnih 1200 kuna, no tisuću kuna Igor K. je prokockao u kasino. Ponovno je, u večernjim satima, od Travice uspio iskamčiti još tisuću kuna koje je kasnije također izgubio na kocki. Te iste večeri oko 22.30 sata pozvonio je na vrata i rekao Travici da je kod njega ostavio mobitel.

Ministar Božinović uspostavio video vezu s korisnicima Doma umirovljenika u Sisku AFERA JANAF Božinović: Nisam znao za izvide, Glavni ravnatelj me izvijestio večer prije

Kad mu je vlasnik stana, ništa ne sumnjajući, okrenuo leđa, mladić je nasrnuo na njega i zadao mu više ubodnih rana sa stražnje strane prsišta, vrata i glave. Još je bio živ kad mu je na glavu stavio jastuk i pritiskao ga nogom. Uzeo je 5000 kuna i mobitel, te otišao zaključavši za sobom vrata.

 

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • samoborka:

    Predlažem da sudac/sutkinja koji je donio odluku o puštaju dotičnoga zbrine u vlastitom stanu.

  • Tonto:

    Ovi nisu normalni... Pustiti ga, a ide zima. Gdje će stanova ti? Zaposliti se neće pa neće niti imati novca za život. Šta mu preostaje? Opet se vratiti u poduzetničke vode, nabaviti šarafciger i "raditi" po kućama. Bravo....