Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
australski mediji

Ubojica i silovatelj vraća se u Hrvatsku?

Miho Christian Alavija
Csreenshot/YouTube
02.10.2013.
u 22:57

Miho Christian Alavija (43), koji je 1993. silovao njemačku turistkinju Anne Neuman te je zatim bacio u rudarsko okno u Coober Pedyju, krajem ovog mjeseca izlazi pred odbor za pomilovanja

Osuđeni ubojica, 43-godišnji Hrvat Miho Christian Alavija (43) u idućih mjesec dana mogao bi biti deportiran iz Australije u Hrvatsku, javljaju australski mediji. Alavija je 1993. u Australiji silovao i ubio mladu njemačku turisticu Anne Neumann. Osuđen je na doživotni zatvor, a nakon dvadeset godina mogao je zatražiti uvjetni otpust. Tih dvadeset ljeta upravo je prošlo, a Alavija je početkom prošlog mjeseca stekao pravo na pomilovanje o kojem će koncem listopada odlučiti australski odbor za pomilovanja. Ako ga pomiluju, izručit će ga Hrvatskoj. Australski mediji navode izjavu Micka Standinga, bivšeg policijskog inspektora koji je uhitio Alaviju, inače rodom iz okolice Dubrovnika.

– To je jedan od najbrutalnijih slučajeva ubojstva na kojima sam ikada radio. Anne Neumann bila je još živa kada ju je bacio u rudarsko okno, a tijekom istrage i suđenja Alavija nam je cijelo vrijeme lagao. Po meni zaslužuje i više od dvadeset godina – rekao je inspektor. Iz hrvatskog veleposlanstva za australske medije poručuju da je “svatko tko je odslužio kaznu slobodan ući u Hrvatsku, ali da očekuju od Interpola da o tome obavijesti hrvatske organe”.

>> Kuharu prijeti deportacija zato što je predebeo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije