Naslovnica Vijesti Svijet

Ubio sedam ljudi: Merah je rastao uz vjersku mržnju i nasilje

- Bijesan sam na svoje roditelje koji su ga odgojili za nasilje i netoleranciju - napisao je brat ubojice.
12. studenoga 2012. u 20:50 1 komentara 4 prikaza
mohammed
Foto: VL FOTO

Brat francuskog ubojice Mohammeda Meraha u svojoj knjizi, koja će biti objavljena u srijedu, napisao je da je mladić alžirskih korijena koji je ubio sedam ljudi, odgojen u atmosferi rasne mržnje, piše France24.

Među Merahovim žrtvama bio je rabin i troje židovske djece te troje vojnika u gradu Toulouseu. - Objasnit ću kako su ga moji roditelji odgojili u atmosferi rasizma i mržnje prije nego su ga salafisti (ultrakonzervativni muslimani) preobratili u religijskog ekstremizma - napisao je u svojoj knjizi, \"Moj brat terorist\", 36-godišnji Abdelghani Merah.

\"Bijesan sam na roditelje\"

- Bijesan sam na svoje roditelje koji su ga odgojili za nasilje i netoleranciju, dok moja sestra Souad plješće njegovim fundamentalističkim zabludama, a moj brat ga aktivno potiče - napisao je Abdelghani. Abdelkader je sedam puta izbo Abdelghanija 2003. godine zato što je stariji brat započeo vezu sa ženom čija obitelj je imala židovsko podrijetlo.

Brat u knjizi tvrdi da cijela obitelj snosi odgovornost za zločin koji je šokirao Francusku.

>>Polaznici islamističkih kampova idu u zatvor na 10 godina

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • irani.:

    Problem je sto ovakvim zrtvama ispranog mozga nemozec bozna sto zakonski uciniti, dok ne pocine neki zlocin. U sve zakonike zemalja slobodnog svijeta treba ugraditi "poticanje na mrznju", "agresivna ekstremnisticka propaganda" i/ili nesto slicno i onda se rjesavati onih koji ... prikaži još!i to provode po vrlo kratkom postupku. Siguran sam kako ce is slobodarske zemlje ciju propagandu pokusavaju siriti objerucke prihvatiti.