Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u blizini Moskve

Ubijena kći bliskog Putinovog saveznika: Eksplodirao joj automobil, otac navodno bio meta

Ubijena Darya Dugina
Foto: Investigative Committee of Russia/Moscow News Agency/REUTERS/PIXSELL
1/4
21.08.2022.
u 08:31

Unatoč tome što nema službeni položaj u vladi, Aleksandar Dugin blizak je saveznik ruskog predsjednika. Njegov kći Darya bila je istaknuta novinarka koja je glasno podržavala invaziju na Ukrajinu.

Kći bliskog saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina navodno je ubijena u blizini Moskve. Prema državnim medijima, Darya Dugina umrla je nakon što je njen automobil eksplodirao dok se vozila kući.

Pretpostavlja se da je njezin otac, ruski filozof Aleksandar Dugin, mogao biti meta napada. Dugin je istaknuti ultranacionalistički ideolog za kojeg se vjeruje da je blizak ruskom predsjedniku, piše BBC

Prema ruskim medijima, Dugin i njegova kći trebali su se vratiti s događaja u subotu navečer u istom automobilu prije nego što je Dugin u posljednji trenutak donio odluku da putuju odvojeno od svoje kćeri. Snimka objavljena na Telegramu navodno prikazuje Dugina kako šokirano gleda mjesto zapaljene olupine vozila. BBC nije mogao neovisno provjeriti tu snimku.

Novinskoj agenciji Tass potvrđeno je da je vozačica poginula kada je SUV eksplodirao u selu Bolshiye Vyazemy. Za sada nije bilo službenog komentara ruskih vlasti.

Unatoč tome što nema službeni položaj u vladi, Aleksandar Dugin blizak je saveznik ruskog predsjednika. Njegov kći Darya bila je istaknuta novinarka koja je glasno podržavala invaziju na Ukrajinu. Ranije ove godine, američke i britanske vlasti sankcionirale su je i 30-godišnjakinju optužile za doprinos online "dezinformacijama" u vezi s ruskom invazijom. U svibnju je u intervjuu opisala rat kao "sukob civilizacija" i izrazila ponos što su i ona i njezin otac bili sankcionirani od strane Zapada.

SAD je 2015. sankcionirao Aleksandra Dugina zbog njegove navodne umiješanosti u rusku aneksiju Krima. Njegovim se djelima pripisuje dubok utjecaj na svjetonazor Vladimira Putina i smatra se glavnim intelektualnim arhitektom ultranacionalističke ideologije kojoj se priklanjaju mnogi u Kremlju. Dugin je godinama pozivao Moskvu da se agresivnije nametne na globalnoj sceni i podupirao je rusku vojnu akciju u Ukrajini.

Komentara 50

PA
partibrejkersi
09:58 21.08.2022.

"Tko traži rat, dabogda mu u kući bio!" Stara poslovica.

Avatar DIXI
DIXI
20:16 21.08.2022.

Vjerojatno je plan bio ukloniti Aleksandra Dugina no poginula mu kćer. Sad kad je ostao živ ima priliku spoznati kako se osjećaju tisuće ruskih i ukrajinskih roditelja koji su bez svoje krivnje izgubili djecu u ratu kojem je on kumovao. Nije najljepše reći, ali pravo mu budi.

DO
DomagojMarić
10:35 21.08.2022.

U SAD nema takvog kriminala. Tamo je manje eksplozija ali se više puca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije