Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK PROŠIRIO ISTRAGU

U zatvoru prijetili da će mu silovati sestru, brutalno ga tukli kako bi izvukli novac

Zatvor na Bilicama
Miranda Cikotic/PIXSELL
17.09.2019.
u 10:54

Mokrim ručnikom u koji je bila zamotana plastična boca s vodom jedan ga je udarao po glavi i tijelu, stoji u priopćenju USKOK-a

U slučaju Željka Rajića i ostalih osumnjičenih za zločinačko udruženje USKOK je donio rješenje o proširenju istrage. 

USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice muškaraca za koje se sumnja kako su u zatvoru u Splitu ucjenjivali i zlostavljali jednog zatvorenika. Prijetili su da će mu silovati sestru i djevojku, tukli su ga, iživljavali nad njim, a sve kako bi iznudili novac.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti: 

"Nakon što je 8. ožujka 2019. doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osmero okrivljenika, 3. travnja 2019. rješenje o proširenju istrage protiv osmero okrivljenika te 20. kolovoza 2019. rješenje o proširenju istrage protiv trojice okrivljenika, USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1998., 1991., 1999. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja iznude u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u pokušaju iznude u sastavu zločinačkog udruženja te teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja da su IV. okr. i XI. okr., kao pripadnici zločinačkog udruženja protiv kojih se vodi istraga, u razdoblju od 3. do 12. kolovoza 2019., u prostorijama Zatvora u Splitu, prijeteći da će mu silovati sestru i djevojku, zatražili od jednog istražnog zatvorenika da im u roku od tri dana plati iznos od 15.000 kuna iako su znali da prema njima ni po kojem osnovu nema nikakvih dugovanja. Kako bi ga prisilili da isplati traženi iznos, u dogovoru s istražnim zatvorenicima XIV. okr. i XV. okr. s kojim su dijelili zatvorsku ćeliju, IV. okr. ga je tukao te su ga dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora gdje ga je XI. okr. u prolazu pokraj ćelije više puta udario. Uslijed udaraca i izazvanog straha za svoj život, oštećeni je zatražio od majke da im plati traženi iznos.

Nakon toga su IV. okr. i XI. okr. od njega zatražili da im plati još 30.000 eura i prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura te su ga, kako bi ga prisilili na to, IV. okr, XIV. okr. i XV. okr. svakodnevno tukli te ga ponižavali i tako ga prisili da napiše izjavu kojom IV. okr. i XI. okr. prepušta vlasništvo nad jednom pokretninom, a s njegova novčanog pologa kupovali su predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna koje su zadržali za sebe. Osim toga, u nakani da ga teško ozljede, IV. okr. ga je mokrim ručnikom u koji je bila zamotana plastična boca s vodom udarao po glavi i tijelu, XIV. okr. ga je udarao u leđa, slabine i prsište, a XV. okr. nogama u leđa, zbog čega je zadobio teške tjelesne ozljede – prijelome rebara.

Video: Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:10 17.09.2019.

Taj Berisha uopće nema reguliran boravak u RH i ne znam kako mu je to sve uopće uspjelo, za 7-8 god. boravka u RH, mimo pravnih regula, se uspio nametnuti kao jedan od gl. protagonista podzemlja u Dalmaciji? To bi bilo jako zanimljivo za javnost, da sazna tko mu je sve to omogućio svojim administrativnim nečinjenjem. Inače, ovo što je gore - to ide na "dušu" zatvorskom sustavu i njegovim "velikanima" jer ne samo da imamo pravosudni sustav koji blagim postupanjem de facto potiče na kriminalna djela nego sad imamo i pojavu da unutar zatvora krimosi "caruju" i da tamo počine ozbiljne inkriminacije. A gdje toga ima? E pa u RH - u državi gdje su obroci u zatvorima bolji nego u bolnicama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije