Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK KOALICIJE

Partneri hvalili premijera, žele odraditi mandat do kraja

Sastanak predstavnika vladajuće koalicije
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/16
25.09.2019.
u 23:09

- Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar koalicije - kazao je nakon sastanka šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić

Puna tri sata uz štrukle, meso sa žara, salatu i za kraj štrudle trajao je poslijepodnevni nenajavljeni sastanak vladajuće koalicije koji se odvijao u zagrebačkom restoranu Baltazar. 

Sazvao ga je, kažu sudionici, premijer Andrej Plenković kako bi saznao jesu li uoči nove političke “sezone” svi u koaliciji spremni biti dio tima i nastaviti voditi zemlju u zadanom smjeru ili netko ima neke svoje druge ambicije ili afinitete.

Na sastanak su se odazvali svi iz vladajuće koalicije izuzev Darinka Kosora, šefa HSLS-a, a kratko se u restoranu, nekakvih 20-ak minuta, zadržao, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić umjesto kojega je ostao njegov novi šef Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda.

Sastanak predstavnika vladajuće koalicije
1/12

- Utvrdili smo da je vladajuća većina stabilna i izrazili uvjerenje da ćemo mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima. Dogovor je da ubuduće sastanci, dok je u tijeku donošenje proračuna, budu češći, s jedne strane tematski, i da definiramo stavove po pojedinim najavljenim zakonskim projektima od strane premijera. Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar koalicije - kazao je nakon sastanka šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Kazao je i kako nije na sastanku bilo riječi o najnovijim istupima šefa SDSS-a Milorada Pupovca kao i o reakcijama koje su izazvali.

Međutim, naš izvor sa sastanka ipak kaže kako su neki bili blago kritični prema određenim izjavama no na kraju je, kaže, zaključeno kako svi trebaju biti tolerantni jedni prema drugima, kako moraju surađivati te pokušati stvoriti kontekst u kojem će se mandat odraditi do kraja.

Govorio je i Pupovac koji je naglašavao potrebu za tolerancijom i da se ostvare operativni planovi - kaže naš izvor sa sastanka.

I HNS-ovci koje su na sastanku predstavljali potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak su, doznajemo, govorili kako bi htjeli da se ovaj mandat završi do kraja te naglašavali potrebu da se gospodarstvo intenzivira.

- Svi su hvalili koaliciju, koja je “izdržala sva iskušenja”, a posebno premijera Plenkovića - kaže izvor sa sastanka koji nam prenosi i da je i Milijan Brkić bio jako pomirljiv te da je je dao potporu vladinoj politici.

Komentara 31

DV
dvorskaluda
19:34 25.09.2019.

Pa da, u Baltazaru, kod Slobodana Čimura. A zakaj ne bi u dvorani za sjednice? Neka porezni obveznici plaćaju? Ima se, ima?

VT
vecernji_tabloid_popa_tolja
19:01 25.09.2019.

Da li je Borg pozvao i Sauchu?

DU
Deleted user
19:20 25.09.2019.

Nisu pozvali vučića, sutra ćemo opet čitati prepucavanja zbog toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije