Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLACK LIVES MATTER

U Zagrebu održan prosvjed protiv policijskog nasilja i rasizma

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/26
09.06.2020.
u 20:15

Floydova smrt u SAD-u dovela je do vala prosvjeda protiv rasizma i policijske brutalnosti diljem svijeta.

Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma danas je u Zagrebu održala prosvjednu akciju solidarnosti s pokretom Black Lives Matter.

Prosvjed je počeo u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, gdje se okupilo oko 600 ljudi. Održao se mirno, a svi okupljeni kleknuli su u znak podrške žrtvama policijskog nasilja i rasizma. Nakon toga organizatori su održali i nekoliko govora na temu policijske brutalnosti i rasizma.

1/27

Cilj same akcije je iskazati solidarnost s pokretom Black Lives Matter u SAD-u i tamošnjim prosvjedima protiv sustavnog policijskog nasilja, ali i skrenuti pozornost na lokalni kontekst.

"Odbijamo sudjelovati u politici uništavanja života. Želimo biti dio politike solidarnosti, borbe za slobodu i ekonomsku jednakost te društva koje osuđuje svaki oblik nasilja i rasističkog izražavanja te nametanja nadmoći", poručila je Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma s prosvjeda u Zagrebu. 

Podsjetimo, policajac Derek Chauvin je uz podršku svojih kolega ubio Afroamerikanca Georgea Floyda tako što ga je prikovao za tlo i koljenom mu pritisnuo vrat. 

Floydova smrt dovela je do vala prosvjeda protiv rasizma i policijske brutalnosti diljem svijeta.

Komentara 60

DU
Deleted user
20:20 09.06.2020.

Govna jugofilska!

JO
Jose Oklahoma
20:51 09.06.2020.

Kakvo policijsko nasilje, kakav rasizam? Opet ANTIFA halucinacije na rubu shizofrenije.

DU
Deleted user
20:24 09.06.2020.

Jesu li ponijeli i slike jednonogog bravara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije