Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kongres EPP-a

U Zagreb stižu Vitalij Kličko, Tusk... Merkel će održati govor u Areni

Angela Merkel i Vitalij Kličko
Foto: Reuters/PIXSELL; Tobias Hase/DPA/PIXSELL
1/4
18.11.2019.
u 19:00

Konzervativni stranački blok bira novo vodstvo s kojim kreće u osmišljavanje suvremenije ekološke platforme i politike za mlade, a na dnevnom redu je i proširenje EU na zapadni Balkan

U Zagreb na izborni kongres Europske pučke stranke (EPP) dolaze, između ostalih, njemačka kancelarka Angela Merkel, novoizabrana šefica Europske komisije Ursula von der Leyen, irski premijer Leo Varadkar, ali i Ukrajinci – boksač i političar Vitalij Kličko te Julija Timošenko.

Dolazi i predsjednik Europskog vijeća na odlasku Donald Tusk, a upravo on bit će novi predsjednik Europske pučke stranke (EPP), potvrdila je danas stranka.

Taj je Poljak, naime, jedini kandidat za to mjesto na kojem će zamijeniti Francuza Josepha Daula koji je EPP vodio od kraja 2013. Tusk je sugovornik s kojim će premijer Andrej Plenković već sutra održati prvi od niza bilateralnih sastanaka, a bit će ih više od 25, uključujući onaj s Angelom Merkel, Ursulom von der Leyen, bugarskim premijerom Bojkom Borisovom i ostalima.

Preksutra će u zagrebačkoj Areni govore održati Angela Merkel, Ursula von der Leyen te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Konzervativni stranački blok bira novo vodstvo s kojim kreće u osmišljavanje suvremenije ekološke platforme i politike za mlade, a na dnevnom redu je i proširenje EU na zapadni Balkan. Više od 2000 sudionika očekuje se na 26. kongresu pučana, prvom u Hrvatskoj, najmlađoj članici EU koja će u prvoj polovini 2020. prvi put predsjedati EU i priprema se za ulazak u schengensku zonu i uvođenje eura. Na skup stiže više šefova država i vlada. Od dolaska je odustao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i najvjerojatnije će SDS, pridruženu stranku EPP-a, predstavljati ministrica Jadranka Joksimović.

Komentara 31

JA
jackiechan3
21:34 18.11.2019.

Hrvatska je nikad jače bila upisana na mapi Europe nego u vrijeme Plenkovića i njegove pojave na, kako hrvatskoj, tako i europskoj političkoj sceni!

DU
Deleted user
19:36 18.11.2019.

Kad je ono gospođa Merkel bila u Zagrebu? Da nije slučajno bilo kada smo imali slučajnog premijera Milanovića ? Ah, baš sam se prevario - nije gospođa Merkel htjela doći na proslavu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji jer je upravo Njemačka okvalificirala "lex Perković" kao pokušaj prevare spram cijele Unije i cijelog civiliziranog svijeta. Nemojmo ni to zaboraviti na predsjedničkim izborima. Da si opet ne bi ovoga uvalili u državni vrh. Bože sačuvaj!

VA
Vagabundo
21:45 18.11.2019.

Dolazak svih vaznijih politicara iz Europe i iskazani interes za izlaganje na Kongresu dovoljno govori o vaznosti tog najveceg skupa "pucana"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije