Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORIO KRATER NA JARUNU

U Zagreb pao izviđački dron iz Ukrajine? Stručnjak: Činjenica da je tako daleko je zbunjujuća

Tu-141 "Strizh"
Foto: Screenshot/YouTube
1/15
11.03.2022.
u 06:40

Tyler Rogoway, urednik portala The War Zone, navodi kako je još jedan dron pao u Ukrajini prije nekoliko dana

Snažan prasak odjeknuo je Zagrebom oko 23 sata i uznemirio brojne građane. Iako su mnogi zbog podrhtavanja tla na prvu pomislili da je riječ o novom potresu, on ipak nije zabilježen. Naime, u Jarunskoj ulici otvorio se krater zbog udara nepoznatog predmeta. Objekt još uvijek nije službeno identificiran, no Tyler Rogoway, urednik portala The War Zone, tvrdi kako je riječ o izviđačkom dronu.

– Neki su rekli da se radi o avionu koji se srušio i da su u blizini viđeni padobrani, drugi su rekli da je riječ o projektilu. Nakon pomnog ispitivanja vizualnih dokaza, The War Zone čvrsto vjeruje da se zapravo radilo o izviđačkom dronu Tu-141 "Strizh" koji se zacijelo pokvario i prešao preko cijele Mađarske ili dijelova susjednih zemalja te u Hrvatsku iz Ukrajine – navodi autor te dodaje kako je Ukrajina posljednjih dana krenula puštati bespilotne letjelice iz sovjetskog doba, a da su oni jedini poznati operater tih dronova.

VIDEO Snažan prasak kod Savskog mosta uplašio Zagrepčane: 'Susjedi su izašli na ulicu, svi su se prepali'. Nastala rupa u tlu

Kako navodi, svoju su sumnju da je riječ o dronu potvrdili kada su vidjeli jedno krilo objekta koje je uglavnom ostalo netaknuto.  

– Činjenica da je ovaj dron odletio tako daleko od kursa istovremeno je zbunjujuća i alarmantna. Ali to ne bi bio prvi gubitak Tu-141 u ratu. Još jedan pao je u Ukrajini prije samo nekoliko dana – ističe Rogoway.

– Mislim da ljudi u Hrvatskoj još ne shvaćaju što je točno sletjelo u njihov grad. Bit će zanimljivo čuti što o tome kaže Ukrajina. Također, ovo postavlja neka ozbiljna pitanja spremnosti protuzračne obrane za zemlje NATO-a nad kojima je Tu-141 prelijetao – zaključuje. 

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 83

GE
geler203
07:27 11.03.2022.

Sva sreća pa je NATO spreman.

Avatar gcipar
gcipar
07:30 11.03.2022.

Cinjenica je da je dron doletio iz ukrajine a nasa protuzracna obrana nema pojma o tome.

BA
banini
07:32 11.03.2022.

Kako je preletio Mađarsku i Hrvatsku, dakle dio NATO teritorija, a da ga nije registrirao nikakav radar. Gdje je PZO ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije