Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKI PROJEKT

U Vukovaru otvorena baza Interventne policije: U planu je i NATO-ov poligon za vježbanje

Foto: Branimir Bradarić
1/4
13.10.2022.
u 17:36

O kolikom prostoru se radi govori i podatak da se on prostire na preko 2.000 četvornih metara tako da pripadnici Interventne policije dobivaju puno veći i kvalitetniji prostor za svakodnevni rad gdje će biti i dvorana za vježbanje, kabineti, spavaonice, kupatila, čajna kuhinja...

Na dan kada se prisjećamo 97 policajaca stradalih u obrani grada 1991. godine danas je u Vukovaru otvorena nova baza Interventne policije PU Vukovarsko – srijemske županije. Baza se nalazi u jednoj od nekadašnjih zgrada interneta gdje su smještaj pronalazile osobe koje su dolazile u Vukovar u potrazi za poslom.

Prema najavama zapovjednika Interventne jedinice PU Vukovarsko – srijemske pripadnici ove jedinice od petka, 14. listopada, boraviti će na novoj adresi. Uređeni su uredski prostori, učionice kao i još neki prostori ovoga objekta koji će po završetku opremanja postati reprezentativan objekt policije.

-Sada slijedi dalje uređenje, odnosno ishođenje idejnog projekta i uređenje ostalih sadržaja. U planu je sve urediti, napraviti NATO poligon za vježbanje, igrališta, heliodrom, toranj za alpinizam, garažni i skladišni prostor... - rekao je Matić.

O kolikom prostoru se radi govori i podatak da se on prostire na preko 2.000 četvornih metara tako da pripadnici Interventne policije dobivaju puno veći i kvalitetniji prostor za svakodnevni rad gdje će biti i dvorana za vježbanje, kabineti, spavaonice, kupatila, čajna kuhinja...

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je da se radi o zajedničkom projektu Grada Vukovara i MUP-a RH te da je on pokrenut 2019. godine. Kazao je kako je do sada u obnovu i opremanje ove baze uloženo uzmeđu 7 i 8 milijun kuna.

-Želja nam je da se objekt do kraja završi i da posluži međunarodnoj suradnji i obuci kao i propremama policije iz susjednih, prijeteljskih država. Cilj mi da se naprave i sadržaji za Specijalnu policiju i da jednoga dana u Vukovar dođu i oni – rekao je Penava.

Video: Ministar obrane Mario Banožić u Bruxellesu

Ključne riječi

Komentara 2

AF
afer
18:38 13.10.2022.

YES!!!

LE
lenger
20:21 13.10.2022.

Kakva je to pe de rska vojska u planu, kojoj treba čajna kuhinja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije