Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOBOTA

Pokazao oružje gostima kafića, pa mu policija u pretresu pronašla dvije puške M48, streljivo...

Oružje zaostalo iz Domovinskog rata
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.10.2022.
u 16:40

Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela protiv javnog reda „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršajnu prijavu

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Bobote, nedaleko od Vukovara, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Prema navodima policije istraživanje je uslijedilo nakon što je 24-godišnjak u večernjim satima, 10. listopada u Boboti, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, uznemirio goste ugostiteljskog objekta učinivši vidljivim pušku i nož.

Nakon tog događaja policijski službenici su temeljem sudskog naloga obavili pretrage doma i drugih prostorija koje koristi te od osumnjičenog oduzeli: dvije puške M48, dva spremnika za pušku M70, šest elektro-detonatorskih kapisli, te ukupno 507 komada streljiva različitog kalibra.

-Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela protiv javnog reda „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 24-godišnjak će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske – navode iz policije.

VIDEO: Sanader oslobođen optužbi za aferu Hypo

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar patkovic
patkovic
06:58 14.10.2022.

opili se povodom rođenja nećaka, brat se isti dan slupao s autom

Avatar argus100
argus100
16:00 13.10.2022.

Pogrešno su postupili policajci što su otišli samo do kuće osumnjičenog. Znajući o pedigre dotičnog sela, trebalo je krenuti redom, od kuće do kuće. I dovesti prazan šleper, napunili bi ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije