Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

U Vinkovcima poplavljene ulice, nevrijeme tek treba stići u neke dijelove zemlje

Arhivska fotografija
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/8
23.07.2018.
u 12:20

Već od utorka ponovno će biti toplije, na Jadranu i vruće, uz mjestimične pljuskove uglavnom na kopnu

Jaka kiša koja je sinoć i noćas padala u Slavoniji napravila je velike probleme u Vinkovcima: pojedine ulice bile su pod vodom do koljena, a jedan automobil zaglavio je u bujici pa su ga ljudi morali izgurati, pišu 24 sata.

Slično je jučer bilo i u Crikvenici, iz koje su također stizali prizori bujica vode na ulicama.

A kako navodi Tanja Renko u prognozi za HRT, iako je pljuskova i nevremena bilo već tijekom vikenda, u neke dijelove zemlje promjena vremena tek treba stići. U ponedjeljak će lokalno obilnijih pljuskova, moguće i nevremena, biti ponajprije u Dalmaciji, a znatnija kiša može pasti i ponegdje u unutrašnjosti. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura, koja će prema večeri duž obale jačati. Osvježit će, na kopnu mjestimice i za više od 5 °C. No, već od utorka ponovno će biti toplije, na Jadranu i vruće, uz mjestimične pljuskove uglavnom na kopnu. 

Grmljavinsko nevrijeme u jutarnjim satima pogodilo Korčulu

Arhivska fotografija
1/10

Prema Meteoalarmu na snazi je žuto upozorenje za sva područja osim središnje Hrvatske, a za nižu jadransku obalu upozorenje je narančasto.

Foto: Meteoalarm

U istočnoj Hrvatskoj danas će biti promjenljivo, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, ponegdje i jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar uz koji će biti još malo svježije. Naime, najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također će prijepodne većinom biti oblačno s povremenom kišom, rjeđe i grmljavinom, no kiša ponegdje može biti i obilnija. Poslijepodne će oborina prestati i oblaka će biti sve manje, posebice u najzapadnijim predjelima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U Gorskom kotaru i Lici bit će umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, no sunčanih će razdoblja biti dosta, a kiše samo rijetko, uglavnom u obliku pljuskova. Zapuhat će bura, koja će prema večeri jačati i u noći na utorak često biti jaka, podno Velebita na udare i olujna.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će vrlo nestabilno, uz česte pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije, s kojima će u kratko vrijeme pasti i obilnija oborina. Iako jakog vjetra može već biti ujutro, uz pljuskove i prijepodne - bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni, izraženije jačati poslijepodne i navečer. Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će rijetko gdje biti vruće.

I na jugu Hrvatske bit će svježije, uz mjestimičnu kišu, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar ujutro slab, tek uz neveru prolazno pojačan, a zatim će prema večeri jačati bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 26 do 28 °C.

Nevjerojatni prizori: ogromna tuča porazbijala stakla na automobilima:

Arhivska fotografija
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije