Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO NEVRIJEME

U Istri za vikend 10.000 munja, sad slijedi sunce

Munje parale nebo u Istri
Foto: Borna FilićPIXSELL
1/6
22.07.2018.
u 20:33

Najgore je bilo u noći sa subote na nedjelju, a obilna kiša i danas poslijepodne okupala je poluotok na kojem je padala i tuča veličine oraha

U samo dva sata više od deset tisuća udara munja – izgledala je tako Istra u noći sa subote na nedjelju, kada su svoje snage “udružile” dvije oluje koje su se stvorile kod Umaga i Rovinja

Kao što je bilo za očekivati, udari nisu prošli bez štete pa je u Petroviji na mjesnom groblju nastradalo stablo koje je munja zapalila, a u Puli je pak padala tuča veličine oraha te su zabilježeni naleti vjetra jači od 70 kilometara na sat.

Kako navodi meteo portal IstraMet, usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do tri sata nisu zabilježene pa je tako na Brijunima palo svega 15 mm kiše, u Flengima na Poreštini 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm te u Buzetu 11 mm.

Vrijeme se nije smirilo ni danas tijekom dana, izvijestio je IstraMet, pa su jaki grmljavinski pljuskovi u poslijepodnevnim satima pogodili sjeveroistok Istre te Cres, a obilna kiša slila se na ulice Crikvenice i tako ih poplavila potocima vode. Što se sutrašnjeg dana tiče, oborine se u Istri očekuju u ranim poslijepodnevnim satima, ali prema prognozi IstraMeta, bez većih grmljavinskih udara.

Ostatak tjedna trebao bi biti sunčan s temperaturom od 28 stupnjeva Celzijevih.

 

 

Munje parale nebo u Istri
1/19
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ivek
ivek
17:35 22.07.2018.

koja kazna

NO
nogogaz
16:57 22.07.2018.

Izgleda da je Thor ipak jaci od naseg boga iznad sabora....

JI
Jure i Max
11:28 22.07.2018.

Sigurno partizansko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije