Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt od 120 mil. kn

U Vinkovcima počinju radovi na izgradnji istočne obilaznice

Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
28.04.2017.
u 12:56

Projekt izgradnje zaobilaznice, koja je dužine sedam kilometara, vrijedan je 120 milijuna kuna

U Vinkovcima je danas potpisan ugovor o početku radova na izgradnji istočne zaobilaznice grada Vinkovaca, a koja će biti dio konačnog rješenja brzih cesta Osijek – Nuštar – Vukovar i Vinkovci – Županja. Projekt izgradnje zaobilaznice, koja je dužine sedam kilometara, vrijedan je 120 milijuna kuna.

– Izgradnja zaobilaznice oko Vinkovaca je vrlo značajan infrastrukturni projekt koja će omogućiti brži razvoj grada ali i kvalitetnije povezivanje svih dijelova županije, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je nazočio potpisivanju ugovora između Hrvatskih cesta, koje su investitor projekta, i tvrtke Osijek – Koteks koja će biti izvođač radova.

Izgradnja istočne zaobilaznice, o kojoj se govori godinama, omogućit će izmještanje teretnog prometa iz središta grada. Butković je kazao kako je tijekom razgovora bilo riječi i o nekim drugim projektima koji se planiraju provesti u Vukovarsko-srijemskoj županiji poput izgradnje zaobilaznice grada Vukovara, elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar i sl.

– Izgradnja vinkovačke istočne zaobilaznice vrijedan je projekt važan za razvoj gospodarske infrastrukture Vinkovaca i preduvjet daljem razvoju grada. Ovo je tek jedan od brojnih projekata koji će se realizirati u istočnoj Hrvatskoj kroz projekt Slavonija, rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da će radovi na izgradnji istočne vinkovačke zaobilaznice započeti idućega tjedna i da će trajati dvije godine.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije