Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSEPH RATZINGER

U velikom njemačkom papi skrivao se skroman svećenik, erudit i vrhunski teolog

02.01.2023.
u 10:57

Joseph Ratzinger nije htio postati ni biskup, a kamoli papa. Želio je biti svećenik, znanstvenik i profesor na katoličkom fakultetu te je triput davao otkaz u Kongregaciji za nauk vjere

Ključne riječi

Komentara 9

AN
angeorafael123
11:59 02.01.2023.

Uništio je Sotonistički imperiju Sotons Sotons Sotons Raih ,SSSR.Hvala Raisinger.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
21:58 02.01.2023.

Dali neko može da objasni kakva je to kapa na papinoj glavi u obliku riblje glave i šta ona predstavlja . Kao i šta prestavlja znak ispruženom rukom gde su srednji i prst do malog prsta savijeni a kaši prstt malog prsta savijeni a kaši prst i mali prst ispravljeni , kao kod ovog glumaca na na slici . Isti takve znakove i ovaj mrtvac pokazivao ...

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
22:09 02.01.2023.

Skupa i bogato ukrašena odeća koju nose pape nije preuzeta iz hrišćanstva, već je bila oblikovana po uzoru na odeću rimskih careva. Istoričari nisu propustili da zapaze tu činjenicu, pa ističu da je „odeća sveštenstva... nasleđe iz paganskog Rima. Tijara,, kruna koju nose pape, iako je u različitim vremenima bila ukrašavana na različite načine, ima isti oblik kao krune koje nose božanstva ili anđeli prikazani na drevnim mnogobožačkim asirskim crtežima. Slična je i kruni koju nosi Dagon, bog riba. Dagon je bio misterijski oblik vavilonskog „spasitelja.“ Ime Dagon dolazi od reči dag (u Bibliji obično prevedene kao riba), a znači riblji bog. Iako je poteklo iz Vavilona, obožavanje Dagona postalo je posebno popularno među Filistejima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?