Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 pljačke, 2 pljačkaša

Hrvatski Pink Panteri: U tri pljačke uzeli 1,7 milijuna kuna u zlatu i dijamantima

puz
Foto: PUZ
1/2
30.11.2014.
u 22:16

Dvojica su pljačkaša u svojim pohodima bila iznimno gruba, žrtve su udarali šakama, gušili, vezali, bacali na pod...

Tri pljačke, dva pljačkaša i plijen od gotovo 1,7 milijuna kuna u zlatu, srebru, dijamantima... Svega su se toga u samo sedam mjeseci dočepali razbojnik (34) i njegov 17 godina stariji kolega nakon što su u siječnju orobili zlatarnicu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a nakon toga i mjenjačnicu te još jednu zlatarnicu u Varaždinu. Iz ove posljednje pobjegli su s čak 1,2 milijuna kuna vrijednim nakitom, a policija im je u trag ušla tek nedavno, nakon što je u nekoliko navrata objavljivala njihove fotografije i tražila pomoć građana u njihovu otkrivanju. Tako je na stranicama zagrebačke policije u nedjelju još uvijek stajala obavijest u kojoj mole građane da im se jave ako imaju bilo kakva saznanja o pljačkašima, iako im je istražni zatvor određen još u petak.

Četiri kilograma zlata

– Da, čula sam da su otkriveni. Kad god se sjetim tog dana, počne mi lupati srce iako nisam bila tamo u trenutku pljačke. Radila je moja kći. Nemam vam što više reći, možda za nekoliko dana – rekla je vlasnica zlatarnice u Ulici Janka Draškovića. Te vruće srpanjske srijede oko 17 sati dvojica pljačkaša silom su polegla prodavačicu na pod i svezala joj ruke na leđima. Iz vitrina su pokupili četiri kilograma zlatnog i srebrnog nakita. Idući dan PU varaždinska u izvješću je spomenula samo jednog počinitelja i dala kraći opis. Tri i pol mjeseca prije dvojac je za metu odabrao mjenjačnicu u veži na Trgu slobode.

Izgubili se u gradskoj gužvi

Upali su u mjenjačnicu 15-ak minuta nakon što je vlasnik otključao vrata. Jedan je, skriven ispod kacige, poprskao vlasnika suzavcem po licu, a drugi ga je udario šakom u glavu. Srušili su ga na pod i svezali mu ruke i noge, a potom su iz ladica radnog stola uzeli 90.000 kuna. Nimalo nježniji nisu bili ni u svojem prvom pohodu, kada su upali u Zlatarnicu Jakšić u središtu Zagreba. Vlasnicu Biserku Jakšić, kćer jednog od najcjenjenijih zagrebačkih zlatara Božidara Jakšića, također su najprije poprskali suzavcem nakon čega ju je mlađi od dvojice pljačkaša snažno zgrabio za vrat i počeo gušiti, dok je drugi iz sefa uzeo nakit i novac vrijedne 400.000 kuna. Nakon toga vrpcom su joj oblijepili ruke, noge i usta te se izgubili u gradskoj gužvi.

>> Otkriveni pljačkaši benzinske crkpe kod Vinkovaca

Komentara 8

TO
tolitol
22:57 30.11.2014.

Kao prvo nisu "uzeli" nego ukrali. Kao drugo, ne radi se o nikakvim "hrvatskim pink pantherima" jer je, ako iz ničeg drugog, tada smješno uspoređivati najobičnije lokalne kradljivce s opasnom, profesionalnom i izvrsno organiziranom srbijanskom bandom za koju se pretpostavlja da je u svijetu pokrala predmeta u vrijednosti višoj od pola milijarde eura.

DU
Deleted user
23:22 30.11.2014.

Hrvatski Pink Panteri---------- KO-NA-ČNO mi je sinulo na koga me posjeća dvojac Karamarko - Brkić! Karamarko, balkanska verzija inspektora Dreyfusa, na kraju sasvim poludi kad mu se svi konci koje odgovorno plete raspadnu, Vaso - inspektor Clouseau i Kato uu jednome, vreba, prosipa bisere...tj. dijamante i na kraju sam sebe iz zasjede zvekne u glavu onim tulcem za diplome!

CA
caricazg
07:24 01.12.2014.

hahahaha dobro sam se nasmijala..gospodo novinari ako nemate vremena za knjigu...pogledajte barem koji dokumentarac o Pink Panteru..da ne ispadnete dibidusi kao i u ovom članku...ovo su obične seljačine..kriminalci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije