Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

U tri dana uhvaćeno 288 pijanih vozača

kazna
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
08.10.2019.
u 14:00

Utvrđena su i 453 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 238 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

Policija je protekli vikend u akciji pojačanog nadzora prometa utvrdila ukupno 4016 prekršaja na području svih policijskih uprava. Pri tome je u vožnji pod utjecajem alkohola uhvaćeno 288 vozača, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi bila je 3,51 g/kg, i to na području PU Virovitičko-podravske. Od proteklog petka do nedjelje policija je utvrdila i 1663 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU Ličko-senjske – 229 km/h.

Utvrđena su i 453 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 238 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. U policiji navode da su najviše prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači od 31 do 40 godina (85 prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom akcije. U nadzoru prometa protekli vikend policija je uhvatila u prekršaju i 33 osobe koje su ponavljači teških prekršaja odnosno recidivisti, a oni su počinili ukupno 38 teških prekršaja, od čega se najviše odnosi na nedopuštenu koncentraciju alkohola, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom te na nedopuštenu brzinu.

Stoga je 12 vozača zadržano u posebnim prostorijama do otrežnjenja, a protiv 11 vozača proveden je žurni prekršajni postupak pri čemu je policija predložila određivanje maksimalnih kazna. Prema podacima policije, od 4. do 6. listopada 2019. na hrvatskim prometnicama dogodilo se 85 prometnih nesreća sa stradalim osobama. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba. U ostalim nesrećama ozlijeđeno je 109 sudionika. Stoga se, poručuje policija, nastavlja poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.     

Video: Veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 2

DJ
DjD
16:17 08.10.2019.

Kazne su i dalje preblage. Oduzimanje vozila i bezuvjetan pritvor je jedino uspješno.

DU
Deleted user
14:37 08.10.2019.

I sada ćete pljačkati ljude. Edukacija nema alternativu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije