Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U BIH

Čekaju se razultati obdukcije, prozor ostave u kojoj se nalazio agregat je bio napola otvoren

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/7
02.01.2021.
u 13:55

Očekuju se da će tijekom sutrašnjeg dana i u ponedjeljak biti organizirane komemoracije za tragično stradale mladiće i djevojke

U mostarskoj mrtvačnici od jutros traje obdukcija tijela osmero mladih koji su nastradali u novogodišnjoj noći. Podsjetimo, vjeruje se da su se ugušili plinom, ali tek bi obdukcija trebala pokazati što je točan uzrok smrti. Očekuje se da će tužitelj iznijeti nove informacije nakon obdukcije koja bi trebala završiti tijekom popodneva.

- Hercegovina je zavijena u crno. Sinoć su zapaljene tisuće svijeća rodbine i poznanika koji u nevjerici ponavljaju da su se još prekjučer bili sa njima, a jučer su bili mrtvi. Očekuju se da će tijekom sutrašnjeg dana i u ponedjeljak biti organizirane komemoracije za tragično stradale mladiće i djevojke. U cijeloj BiH danas je proglašen Dan žalosti, a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji proglašena je trodnevna žalost - izvijestio je repoter Večernjeg lista BiH Zoran Krešić.

Od svih preminulih su odmah nakon očevida uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslani na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz u konačnici i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, prenosi Vecernji.ba.

Kako su u MUP-u Zapadnohercegovačke županije i u Tužiteljstva ZHŽ kazali za Avaz, agregat pomoću kojeg su se grijali, nalazio se u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio točno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići. Tijekom očevida je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljikov  monoksid, i ugušili osmero mladih.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije